Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    Befejeztem az Uncharted 4-et. Hozza azt a színvonalat, amit elvárunk tőle.

    A sztori jó lett, a karakterek ismét jól kidolgozottak, a játékmenet nagyjából kiegyensúlyozott. Kicsit talán túlzásba vitték a lopakodás erőltetését (bár meg lehet oldani anélkül is), a ládatologatást, illetve mintha Drake a szokottnál jobban golyómágnesként viselkedne már normál nehézségi fokozaton is, ami végülis nem baj, kicsit több volt így benne a kihívás. A fejtörők szerintem túlzottan is egyszerűek voltak, egyiken sem kellett igazán gondolkodni, mindegyik adta magát. A treasure-öket viszont nagyon eldugták, valami 18 óra 45 perc alatt értem végig, tehát nem rohantam, mindenhol alaposan átnéztem mindent és így is csak valami 61 treasure-t találtam meg a 109-ből. Szóval lesz még mit keresgélni a második újrajátszásnál is.

    A sztori lezárása érdekes lett, de szerintem egyáltalán nem vetít előre semmi borítékolhatót a jövőre nézve. Nagyon tetszett ez a rész is, szerintem is az egyik legjobb lett, de nekem még mindig a második rész a titkos favoritom, ezt a negyediket maximum azzal egy szintre helyezném, de semmiképp sem az elé és a negyediket is elsődlegesen a grafikája és a sztorija miatt hoznám egy szintre a másodikkal és nem a játékélmény miatt. Félreértés ne essék: nem azért, mert ne lenne 10/10 a játékélmény, hanem azért, mert a második nekem még egy lapáttal arra is rátett. Lehet, hogy a helyszínek, a karakterek és a változatossága miatt, de nekem a második egy leheletnyivel még a negyediknél is kedvesebb. Aztán lehet, hogy csak a nosztalgia mondatja ezt velem és később a negyedik is elfoglalja majd ezt a pozíciót. Grafikailag viszont azt mondom, még nem láttam ilyen tökéletes játékot, mint amilyen negyedik rész. Egyetlen szívfájdalom lehet csak vele kapcsolatban, hogy nem 60 FPS-sel fut, de majd a remaster 2 év múlva a PS5-ön...

    Mindenesetre aki szereti a szériát, az garantált minőséget kap ezúttal is, minden forintját megéri a játék, még megjelenéskori, limited edition áron is! Hihetetlen jó klasszikust kaptunk ismét a Naughty Dog-tól, ismét bebizonyították, hogy látatlanban megvehető bármi, amit csinálnak, mert a szoftverkészítés magasiskolája, amit csinálnak. Abszolút ott a helye a polcon a többi exkluzív cím mellett! Sajnálnám, ha nem készülne több rész, de ahogy a Naughty Dog-os srácokat ismerem, nem is igen fogják tudni elengedni ezt a szériát azután a 10 év után, amit az életükből rááldoztak. Mindenesetre most biztos félretenném a sorozatot a helyükben és csinálnék valami egészen mást, mint amilyen a The Last of Us volt. Elvégre csak meg kéne alapozni egy másik sikersorozatot is, hasonlóan szerethető karakterekkel, mint amilyeneket az Uncharted-ekben megismertünk az évek alatt.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák