Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz erahurka #118794 üzenetére

    Ehhez nagyon mélyen bele kéne menni a dologba, de egyszerűen mondva többek között azért, mert a kamera egy kalap szar. Ezen felül indok még az, hogy a ledekkel elkerülhető volt egy raklap olyan probléma, ami minden kamerás tracking rendszert súlyt. Pl fehér headset fehér fal előtt, ilyesmi. A ledek színe és fényereje egy nagyon precízen kalibrált dolog, így meg lehetett oldani a relative pontos trackinget annak ellenére, hogy a kamera egy kalap szar. De tényleg, ez nem irónia, egy alacsony felbontású, alacsony dinamikájú... Kalap szar.

    Én pl ezért is voltam mérges a sonyra, hogy a ps5 kamerát nem lehetett ps4 VR-hoz használni. Na az csak nettó lustaság meg spórolás volt. Pedig nagyon jól működhetett volna. De ez egy másik kérdés. Az új headseten nincsenek ledek, se látható, se infra, így kamerával nem megoldható a pontos tracking. És amúgy azért nincsenek ledek az új headseten, mert bekavarnának a saját kameráinak (plusz ugye extra költség, fejlesztési idő, komplikáltabb gyártás, stb, egy olyan extráért, ami nem igazán éri meg).

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák