Új hozzászólás Aktív témák

  • BusinessGuy

    őstag

    válasz markknight #134183 üzenetére

    Az a baj sokan csodát vártak egy olyan hardvertől aminek a 4k változatlanul kompromisszumos megoldás. A 4k baromi erőforrásigényes főleg ha még 60 fps is a cél, arra a jelenlegi konzoloknál jóval erősebb hardver is kompromisszumokat kell kössön pl egy Rtx 3080 ami földbe döngöli ezt a vasat. Nagyjából a nemrég megjelent videókártyák azok amik komromisszum nélkül képesek a 4k 60 fps-re - kompromisszum nélkül értsd nem kell elvenni semmit a grafikából.
    Már a ps3 - ps4 váltás között sem volt orditó különbség de ott még jobban hozzá tudtak adni a grafikai beállitásokkal. Itt már a 4k a cél és sok esetben a 60 fps, ez a jelenlegi konzolokon legtöbbször ha nativ 4k van jóesetben medium-high beállitásokat takar de sokszor inkább alatta.... Durvább ugrást maximum pc-n kapsz megfelelő hardverral jóval drágábban. Akkora ugrás mint a ps2-ről ps3-ra vagy ps1 ps2 váltásnál már nem fogunk kapni főleg ha a következő agyhalál az lesz hogy a következő genes konzolokat a 8k irányába tolják...
    Volt értelme ennek a konzolgenerációnak mert az előző generációs alapgépek már ipari hulladék irodai számitógép szintjén mozogtak visszafogva durván a fejlődést. Viszont ezek a játékok a félgenerációs gépekre nyugodtan kijöhetnének 720p-1080p felbontásokkal... Csak abból meg népharag lenne az alapgépekkel rendelkezőknél hisz megigérték hogy "senkit nem hagynak hátra".
    Kár hatalmas ugrást várni amig magas felbontásra nehézkesen alkalmas hardverral készülnek a konzolok. Megkockáztatom hogy ahogyan a ps5 is alig éri egy előző generáció közepén megjelent highend vga szintjét (1080ti) úgy a következő generáció jópár év múlva nem fogja érni a mostani 4080 pláne a 4090 szintjét. Ehhez mérten sejthető hogy a következő nagy ugrása ezeknek a gépeknek mi lesz, nézz meg egy CP77-et vagy egy PT Requiem-et koxon 4k-n az emlitett hardvereken. Ettől a szinttől a jelenlegi konzolgen nagyon messze van.

Új hozzászólás Aktív témák