Új hozzászólás Aktív témák

  • Rigormortiis

    addikt

    Final Fantasy XVI élménybeszámoló pár óra után:

    Először is szögezzük le: imádom a jrpg-ket, és az első, amit játszottam a FFVIII volt még PS1-en. Aztán jött a VII, a Tactics aztán a többi, de a legtermékenyebb korszakom ilyen téren a PS2 éra volt. Ott kb minden érdemesebb címet kivittem a stílusból. Aztán persze bepótoltam a többi, régebbi felvonást is (leginkább DS-en és PSP-n), majd jött a generációváltás és én képes voltam egyetlen játék miatt 360-at venni: ez pedig az a játék, amit a régi FF készítői csináltak a Microsoftnak, egyben szerintem annak a generációnak a legjobb JRPGje is, a Lost Odyssey. Azóta is megvolt minden, ami számít, bár a Zs vonalas dolgokat (Hyperdimension Neptunia és az Atelier sorozat) már kihagyom, az érdemesebb címeket megveszem és többségében ki is játszom.

    Most pedig akkor pár szó a FF16ról is :D Kurva jó! Oké, a sztori és a setting alapból szíven talált, mert az eddigi részek közül is a középkori- szerű darabokat csíptem a legjobban (XII, Tactics, Tactics Advance). Második plusz pont: felnőtt karakterekkel vagyunk. Végre elhagytuk (többnyire) a gyerek és young adult szereplőket, főszereplőnk is egy 30 körüli tag, és a többiek is. Bár ilyen téren a XV is előrelépés volt, ahol a kompániánk már legalább 20 fölött volt (egyébként ezt a részt is szerettem a hangulat, sztori és a buddy movie feeling miatt). Szóval az előismerete miatt is jól nyitott nálam, aztán elindítás után egy kurva látványos Eidolon (itt talán Eikon, de amúgy Summon vagy GF...faszér kell a dögök nevévét mindig változtatni :W ) csatában veszünk részt, majd látunk két még látványosabbat (Shiva és Titan) és már futkosott is a hideg a hátamon, pozitív értelemben, annyira sok mindent elő tud hozni ez a játék. Majd pár bevágás innen-onnan, fogalmának sincs mi van, majd ugrunk vissza 13 évet az időben és elénk tárul az expozíció. Ez a rész kb olyan, mint a XV-nek volt az Ősök Gyűrűje film. 2-3 órában rávezet minket a játék, hogy mit is láttunk korábban. Zseniális és szívszaggató is egyben. Mivel a sztori elég Game of Thorne-os, tudni lehet, mi lesz a szimpatikus családokkal/karakterekkel... Amúgy a Tactics is pont ilyen volt...

    Na szóval wow... Többet nem írok a sztoriról, de szuper és maximálisan felnőttes. Olyat még nem láttam Fonal Fantasyban, hogy kér GF közötti harcban az egyik gyakorlatilag letépi a másik fejét. Na itt lesz ilyen is.

    Azt még kötelezővé tenném minden rpg-ben, amit itt behozták a fejlesztők: átvezetők közben, ha leállállítjuk őket infót kapunk mindenről és mindenkiről, aki a jelenetben szerepel. Kb olyan ez, mint a Prime Videonál tableten vagy telefonon. Legjobb funkció ever, de komolyan.

    A zenék hozzák a szokásos kirívóan magas színvonalat. A látványra viszont csak annyi mondok: jó. Én alapból mindent quality módban játszom, nekem eléf a 30 FPS, csak nézzen ki valahogy. Nézzétek...játszottam már szebb, jobban futó játékkal (mondjuk GoW Ragnarök vagy Alloy második kalandja), de szarabbal is. Az árvetetők látványosak, és jó sokat is fogjuk őket nézni :D

    Igen, elfogult vagyok, mert imádom a stílust (ja igen, ez inkább Devil May Cry, mint FF de nem bánom, mert azt is csipázom) és a szériát, de már most látom, hogy idén nálam valószínűleg ez lesz az év játéka, ha nem cseszik el nagyon a további felével.

    Ja igen, és a game nagyon könnyű még a csítes (de legális) accessoryk nélkül is. Szóval ez se tartson vissza senkit!

    Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Új hozzászólás Aktív témák