Új hozzászólás Aktív témák

  • Colossus

    csendes tag

    Sziasztok! Na nálunk megdöglött a PS5 :( Márciusban szereztem a Telekomtól, úgyhogy kevesebb, mint fél évet bírt.
    Játékot elindítva kb. fél perc alatt túlmelegedett és kikapcsolt, de a ventillátora mindeközben konkrétan meg sem mozdult. Tavasz végén egyszer csinált egy semmiből kikapcsolósat, amit anno nem tudtam mire vélni, mert akkor sem nyomatta különössebben a ventit, bár akkor még legalább 0 RPM-nél többet produkált, illetve pár perc után visszakapcsolva működött tovább látszólag rendesen.
    Tegnapelőtt viszont végképp megadta magát a ventillátor vezérlése - legalábbis szerintem az, mert maga a ventillátor nem volt megakadva, nem kerregett, nem zörgött, nem volt zajos (akkor sem, amikor még működött :DDD ). Nem látszott a lapátokon, hogy túlságosan porosak lennének vagy ilyesmi, mondjuk ennyi idő alatt amúgy sem kéne neki, de időnként egyébként is kifújkodtam sűrített levegővel.

    Lényeg a lényeg, a Triwardennél tegnap gariztattam, és helyben cserélték is a masinát. :R Méghozzá a kontrollerrel együtt, mert az meg néhány hét után már driftelt, illetve az X gombja beragadozott... :)) Valószínűleg sikerült a gyártás korai időszakából egy korona miatti kényszerleállás utáni hétfőről kifogni ezt a bundlet, vagy nem tudom, de az biztos, hogy a quality control nem annyira volt topon.

    Mindenesetre a történet vége abszolút happy end lett:
    - Egyrészt lelkiekben arra készültem, hogy heteket kell majd várni, mire lesz cserekészülék, ehhez képest 10 perccel később már az új géppel sétáltam ki az ajtón.
    - Az új gépet tegnap este beüzemeltem, és boldogan tapasztaltam, hogy ezúttal egyáltalán nincs coil whine (az előzőnél még az is volt, bár >1m-ről nem volt vészes, de azért na)
    - A ventillátora ennek is halk, de működik :D
    - Lehetett fekete kontrollerre cserélni a hibásat, és az is tök jól néz ki, úgyhogy most van itthon 1 fehér (amit anno utólag vásároltam 2. kontrollernek) és 1 fekete is
    - És bónuszként, mint megtudtam, a 2 év gari tegnaptól így újra indul

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák