Új hozzászólás Aktív témák

  • paprobert

    senior tag

    válasz opr #8979 üzenetére

    "a jelen szeria sok szempontbol mar a megjelenesekor is gyengebb volt, mint egy also-kozepkategorias PC, most meg nagyon nem ez a helyzet, most konkretan rohadt erosek lesznek a konzolok"

    Amúgy ez a mondat tökéletes indikátora annak, hogy a PC felhasználók mennyire le vannak húzva az elmúlt pár évben kb. a Pascal, de inkább a Turing óta.
    Vagyis grafikát tekintve egyik konzol sem eszméletlenül erős, csak volt képe az AMD-nek a mainstream 250mm2-es GPU-t nem 250, hanem 400 dollárért adni. (sőt, milyen áron akartak vele eleinte nyitni, amiből vissza kellett táncolniuk, ha emlékszel)

    Ha így tekintesz a dologra, akkor máris hasonló lenne most a helyzet a PS5-tel, mint mint 2014-ben a PS4-gyel volt. (mínusz végre normális CPU, mínusz fancy SSD)

    Szóval kb. egyedül ismételgetem ezt a véleményt az adott topikokban, de a valóság az, hogy inkább a majdnem duplázott árak miatt tűnik piszok jó ajánlatnak a konzol, erőben ez a technológiailag kihozható repertoárból továbbra is csak alsó-középkategória. Ami nem baj, a méretgazdaságossági elvnek megfelelni kritikus, de szerintem fontos látni hogy optikai csalódásról van szó inkább.

    [ Szerkesztve ]

    640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

Új hozzászólás Aktív témák