Új hozzászólás Aktív témák

  • Atomgeszi

    veterán

    válasz fogtunder #94990 üzenetére

    Nyilván kell idegen nyelv tudás, szó sem róla, de azért még mindig nem angol Magyarország hivatalos nyelve, és emiatt senkit nem is lehet kényszeríteni sem megmagyarázni, sem rávenni, sem erőltetni, hogy márpedig ülj le szótárral a kezedbe és akkor is tanuld és tanuld. Így elveszik rengeteg de rengeteg ember kedve és figyelme is az adott játéktól, mert úgyse érti meg.

    Nem egy ismerősöm van, aki szimplán azért nem vesz meg játékokat, mert " Nem tudok angolul, nekem olyan játékot mondj, amihez nem kell nyelv" És ők vannak többségben. És, ha lenne minden játékban magyar nyelv, akkor ezeket az embereket is meg lehetne venni.

    Persze, mindenkinek lehet mondani, hogy erőltesd meg magad, de, akinek mondjuk kis ideje van leülni játszani az pont nem azzal akarja eltölteni az idejének 90%-át, hogy fordítgat, meg ül, mint hülyegyerek a lovon, hogy most nem is érti mit akar a szöveg..

    Ugyanúgy, ahogy azokat sem lehet megerőszakolni, akik nem akarnak/ nem tudnak kontrollerrel fps-t játszani.

    Mióta konzolos világot élünk, azóta mindenki próbálja rávenni ezeket az embereket, hogy de ülj le meg tudod tanulni, majd kicsit bénább leszel. Igen ezzel megy el a szórakozás faktor bosszankodásba.

    Senkit nem kell megtéríteni, vagy lenézni, mert nem akar angolul szenvedni, mert a hétköznapokban, amennyit kell tudni az angolhoz, az bőven elég neki.. de azért némely játék igen komoly tudást igényel, hogy azt élvezhető szinten lehessen tolni.

    Én mai napig világi bénának érzem magam kontrollerrel fps játékokban, és semennyire sem érdekel, hogy másnak milyen könnyen megy az átállás, meg unokaöcséimnek, akik kontrollerrel a kezükben születtek és olyan killeket visznek be, hogy aztakurva.
    Akinek nincs ehhez affinitása, tudása, érzéke, nem érdekli, hogy másnak hogy megy.
    Nyilván ez mind egyéni probléma, és mindenkinek saját egyéni preferenciája, hogy mit sajátít el, hogy a szórakozási idején ne csorbuljon a szórakozás.

    És szerintem emiatt nem kell lenézni senkit, mert nem tud angolul vagy türelme sincs megtanulni.

    Magyarok vagyunk, magyarul fizetünk a játékért, ugyanannyit, mint más. Szerintem teljesen jogos érv, hogy igenis jól esne magyarul olvasni a játékokat, és legalább nem éreznénk magunkat ebben is utolsó szarnak, hogy még ennyire se szarják le ezt a közösséget.
    Gyönyörű a magyar nyelv, mindenki élvezhesse úgy, olyan nyelven a játékot, ahogy neki tetszik. :R Persze ez csak egy álom, de, ha legalább beszélünk róla is fent van az érdeklődés tartva, hogy igenis lenne igény magyar nyelvre.

Új hozzászólás Aktív témák