Új hozzászólás Aktív témák

  • Jazz

    veterán

    válasz RM1 #5535 üzenetére

    "Nagyon egyszerű lehet az ok. Nem vagyok IT szakértő, de gondolom a root-olt telefonnál nem működik a Play áruház, emiatt pedig nem tudnak a játékon belül sem vásárolni. (Vagy ha tudnak is, a fejlesztők úgy gondolják, hogy úgyse adna pénzt a játékért.)"

    Ez tömör hülyeség.
    Nagyon leegyszerűsítve úgy képzeld el, hogy amíg a telefonod nem root-olt, addig a telefon az admin és nem te. Elzárja saját magát tőled. Te csak egy korlátozott user-friendly-noob-"vendég felhasználó" szinten használhatod a saját telefonod.

    A saját PC-jét sem korlátozza le épeszű ember, hogy aztán csak korlátokon belül férhessen csak hozzá bizonyos dolgokhoz, hanem rendszergazdai joggal lépsz be. Nos itt a rendszergazdai jog a root. (És ugyan úgy van természetesen play áruház és minden más.)

    Az meg hogy a telefonok root nélkül jönnek ki, azt meg sok hozzá nem érőt miatt vezették be, akik képesek lennének rendszer file-okat törölni, kinyírni a saját telefonuk. Üzletpolitikailag ez meg ártana a cégnek. ("xar az ájfóón nem indul" - holott a user tette tönkre)
    Ezért egyszerűen megoldották: nem férhetsz hozzá a saját telefonodhoz teljes joggal, így nem is tehetsz kárt benne.

    free your mind

Új hozzászólás Aktív témák