Új hozzászólás Aktív témák

  • dzsorden

    tag

    Üdv mindenkinek!

    Korábban is akadtak már problámáim a cd - ill. dvd írónkkal, méghozzá az, hogy nem írt dvdket, ''mert'' folyton kifagyott, aztán kiderült, hogy mindez a winchester miatt történt - ennek cseréje után mentek a dolgok (writing and reading too).
    Ám lassan 3hónapja nem olvas dvdket (és cdket is csak alapos fújkálás után - ami mellesleg szerintem fölösleges lehet - és csak 10. próbálkozásra vesz észre). Node, az tény, hogy a ramunk is hibás (részben memtestéktől tudom, aki a legutóbbi (hónapokkal ezelőtt!) tesztelés alkalmával is csak úgy ontotta a hibajelzéseket), hiszen/illetve minden komolyabb alkalmazás (legyen az játék, vagy a premiere pro...) elég hamar feladja. Voltam olyan lelkes, hogy 3 hétre vállaltam diákmunkát, amiből részben cipellőt (melynek elődje igencsak lyukas volt bizonyos sport-tevékenységtől) vettem, majd, hogy a mai napon megérkezett a második, nagyobb adag fizetés :) ramot szeretnék venni.
    Na és most a tényleges problémám itt volna: a vásár napján tegnapelőtt egy MSI alaplapi cdvel akartam volna próbálkozni, de aztán bennmaradt, olyannyira, hogy a vészlyuk, amibe tűt lehet dugdosni necces esetekben sem vált be. Este valami olyan lassan mint ahogy a 3asok puffognak a dugóban az erőműnél (micsoda hasonlat - huhhuhú) kiadta a cdt: gondoltam, na a motorral (is) lehet a baj! De utána minden ment rendesen. Ki-be, ki-be és így tovább. (Megjegyzem, több lemezt nem mertem felkínálni neki, nehogy kiderüljön hogy kecskének adom a káposztát.)
    A történethez hozzátartozik, hogy midőn kb. 1hónappal ezekelőtt egy eredeti (hát persze, hogy) játék dvdjével próbálkoztam, még 8.-ikra behozta, majd kiírt valamit a gép, amiről nem lőttem sajnos PrtScreent, de benne volt valami a memóriáról... mármint az hibakonzolban!

    Így hosszas bevezető után feltenném a kérdés rövidebb variációját:
    Lehet-é összefüggésben dvd-meghajtónk restsége hibás memóriánkkal??

    *

    Megpóbálok holnap délután egy töredezettségmentesítést is összehozni, mert az tényleg tud segíteni - legalábbis általában -, és majd írok, meg olvasok.

    Előre is köszönöm a válaszokat és jóéjszakát kívánok minden kedves fórumozának, ki e két szót (melyeket egybe sűrítve írtam le) olvassa!

    dzsorden

Új hozzászólás Aktív témák