Új hozzászólás Aktív témák

  • nosferatue

    tag

    Ahogy ígértem megosztom veletek milyen is volt ez a ps3 HDD csere.
    Az első meglepetés a vinyót védő burkolat eltávolítása után ért. A youtubeos videókon lévő kallantyú bezony hiányzott a 40 gigás verzióból. Úgyhogy miután eltávolítottuk az első rögzítő csavart, itt csak annyi a teendő, hogy egy kisebb fém pöcköt kell piszkálnunk a HDD-t tartó tálca alól, végül egy könnyed mozdulattal ki is emelhetjük a gépből (semmi oldalra tolás, semmi hókuszpók).

    Jött a fejfájás part II. Van itthon csillagcsavarhúzó, több is, de olyan apró csavarokkal rögzítették a tálcán ezt a noti vinyót, hogy át kellett mennem balkán fanatikba és csak egy késheggyel tudtam kicsavarni a 4 apró rögzítő csavart. Majd új vinyó be csavarok vissza, egyszóval fast rewind minden előző mozdulatsor.

    Minden helyén, gép bekapcs jött az üzenet, baj van barátom, kérlek láss el minimum 2.41-es updattel. Tehát ez a ps3 felrakja magának az op rendszert teória megdőlt. Két út is van arra, hogyan lássuk el szűz vinyónkat op rendszerrel. Az első: fogunk egy külső usb-s noti vinyó racket belerak új vinyó, a system menüben pedig backupoljuk az egész rendszert, persze akinek van csillió-billió gigás pendrive-ja (nékem nem volt egyik sem) az arra is rakhatja. A másik út azzal jár hogy minden adatunk, mentésünk elveszik a levesbe és egy teljesen tiszta ps3-at kapunk a friss XMB-vel. Én kénytelen voltam ezt választani, mivel olyan hú de sok adatom nem volt, ezért csak az MGS4 saveket mentettem le egy pendrive-ra.

    Átböngészve a hivatalos ps honlapot a következőre jutottam. Le lehet tölteni a 2.41-es XMB-t, 130mb az egész, az adathordozón amire rakjuk kell csinálni egy ps3 mappát azon belül UPDATE mappa és oda köll bemásolni. Ezek után bódog ps3 tulajunk odasétál az gépéhez fogja a pendrive-ot, usb portba bedugja, megvárja míg megjelenik ismét az üzenet hogy kellene az új XMB, végül egyszerre lenyomja a start és a select gombokat a kontrolleren, a ps3 pedig elkezdi keresni az adathordozón lévő adatot. Megtalálja, vinyót formáz, feltelepül (mindez olyan 8 perc kb.), újraindul és van használható, szűz XMB.

    Nekem még 10 perc volt a konfig, a különböző store acoountokkal együtt, majd játéktelepítés, save másolás még 5 perc. Minden működik rendesen, szépen. A 250 gigából 235-öt lát (muhaha).
    Összegezve, kicsit nyögvenyelős volt így elsőre, de teljesen korrektül meg lehet oldani.

    I just curse the sun so I can howl at the moon

Új hozzászólás Aktív témák