Új hozzászólás Aktív témák

  • Brian_GT

    őstag

    válasz Elims #48109 üzenetére

    Sata 1-2-3 a csatlakozó generációs fejlődésére utal, mint az usb 1-2-3... ott is ugyan úgy néz ki a csatlakozó 2000 éve de a benne rejlő technika fejlődött az idők alatt így vált egyre gyorsabbá mind olvasás, mind írás terén. Ugyan ez a helyzet itt is sőt abban is egyeznek, hogy visszafele ugyan úgy kompatibilis. Szóval pc esetében is egy sata3as hdd-t rá tudsz kötni a gépedre, még ha az nem is tudja csak sata2ig. Nyilván annyi történik lebutul a hdd sata2-es szintre.

    Az 5400/7200/10000 ahogy dilipok is írta, a hdd-ben lévő lemezek pörgésére utal, mint egy ventillátor, ezért is van rpm-ben megadva a sebesség értéke.
    5400at leginkább laptopokban találsz és olyan asztali pckben ahol annyira nem fontos a gyors elérés...leginkább háttértáraknak szokták venni az emberek, mert a sebessége miatt nem eszik annyit, filmek ilyesmiket meg amit tárolsz rajta annak totál mindegy milyen gyorsan találja meg a hdd és olvassa be.

    Ezzel szemben bár a konzol eltér a pctől valamelyest, itt kimondottan fontos, hogy a hdd is jó legyen mivel hiába lemezről megy a játékod alap esetben, telepít rá adatokat amikhez szépen hozzá is nyúl játék alatt. Nah mivel ezt te nem látod mert játszol neki minél gyorsabban el kéne érnie, hogy te neked egyrészt ne 8órát töltsön, másrészt ne akadjon meg a game. + mivel generáció végét feszegetjük illetve a hardverek tudásának tetejét, így a GTA 5, Beyond, Last of Us és társai annyira kihegyezett játékok már és tényleg csoda, hogy ez belefért ebbe a konzolgenerációba, hogy még kész szerencse nem robban szét a konzol. Ez alapján nem is kell sztem mondanom mekkora mentőöv a konzolnak, hogy legalább nem 5400as hdd-t kerregtet hanem egy gyorsabbat és legalább ott nem kell szenvednie.

    KEress egy 7200rpm-es 2,5ös laptop hdd-t, ha gondolod privátban keress meg és nézünk vmit. Én személy szerint WD-t használok azon belül is a blue szériát, mert az a normális 7200as széria, green az a vacak eco és váltogatja 5400 és 7200rpm között, nah azt ne...asztaliban is egy átok.
    Vagy nézz Seagate-t bár az is WD lényegében már :) vagy samsung stb. Sata3at fölösleges, sata2es kell neked!!! Sima Sata1 már nem is kapható szerintem, meg minek mikor ott a sata2 és gyorsabb....sata3 drágább de az meg nekünk nem kell. Jah és igen amit írtál helyt állt valamelyest ez az IDE dolog...régen a sata előtt volt az aztán sata 1-2-3.

    [ Szerkesztve ]

    - Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

Új hozzászólás Aktív témák