Új hozzászólás Aktív témák

  • mobilizmo

    addikt

    válasz xXxian #7127 üzenetére

    Az elején hozzá kell tennem, hogy én nem HGG-zek, hanem Tomato-zok. Ezért tök konkrétan nem fogok tudni segíteni. Inkább csak általánosabb tapasztalatokat osztanék meg a témában.

    USB külső HDD (ilyenem sincs már régen): nagyon-nagyon sokat számít a külső tok, vagy "miafene". És sajnos teljesen lutri, hogy melyik jó melyik nem. Még arra sincs garancia, hogy ugyanezzel korábban stabilan működött, most meg nem. Nekem még régen RT-N16-al a harmadik volt jó, azzal stabilan működött.

    De a nyomtató a leginkább lutri. Ha nem olyan típusod van, ami konkrétan szerepel a kompatibilitási listán, akkor elég nehéz lesz összehozni. Ráadásul azzal, hogy HGG van fent, nem a gyári, még a meglévő kompatibilitási listát is annullálhattad.

    Nem írtad konkrétan, de gyanítom nem kábelen csatlakozna minden eszköz, nem tudom milyen a környezeted, mennyire szemetes wifi szempontból, ez is sokat zavarhat.

    TV-k látják a HDD tartalmát. LG biztos, de gyanítom a Samu is DLNA-n keresztül tud hálózatos tartalmakat lejátszani (nincs samba). Vagyis a routeren valamilyen média szervernek kell működnie, amit bizony jól kell beállítani, megosztásokra, formátumokra ügyelni kell.

    Összességében működhet a dolog (nekem is ment anno pont ez a konfiguráció, a jóval kisebb tudású N16-al, Tomato-val, nem kompatibilis nyomtatóval), de ha mégse megy, az szerintem nem az Asus számlájára írható.

    Én azt ajánlom, ha olyan konfigurációt akarsz, ami egyszeri jó beállítás után, problémamentesen működik, akkor vegyél egy NAS-t (ami média szerverként is tökéletesen funkcionál), tedd bele a HDD-et, vegyél hálózatos nyomtatót, ja és ahol számít a stabil kapcsolat és a sebesség azt kösd kábelre.

    Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

Új hozzászólás Aktív témák