Új hozzászólás Aktív témák

  • Navaren

    aktív tag

    válasz Szabi® #2089 üzenetére

    "Kezd beérni a Tim Cook féle "profitorientáltság mindenáron" üzleti modell."

    Erről van szó.
    Ez a rész húz fel engem is.
    Nem azért, mert nem tudnék megvenni egy nyamvadt töltőt - én pl. nagyon vártam az 'AirPower-t' is, és bizonyára meg is vettem volna, ha nem futnak zátonyra az ötlettel, pedig azt nézve, mennyibe kerül a magsafe - combo töltő, nem lett volna olcsó az sem -, hanem mert manapság nincs a marketing szöveg mögött tényleges érték.
    Általában Almáéknél éves szinten azért csak jött valami klassz új, ami persze már nagyon rég óta nem feltétlen forradalmi újítás volt, de akkor is beépült a mindennapokba, működött és hasznos volt (és ez továbbra is nagy különbség a kismilló csúcsdroidos újítás mögött, amik jól néznek ki a specifikációlistán termék-startkor, aztán hasznosság hiányában kukázódnak egy szériával később) és lehetett - sőt, talán kellett - is használni, szolgáltatások része lett. Almáék pedig mindennek IS megkérték az árát, Te meg ültél a gép előtt szeptemberben, elmotyogtál egy 'ó,rohadjatokmegmegintdrágább'-et, kifizetted a kosár tartalmát aztán >két évre le volt tudva a telefon kérdés. Hol vannak már azok az idők, amikor az i3G hirtelen feleannyi lett, mint elődje!
    Most viszont évről évre jönnek olyan elképesztő profitorientált marketingtrükkök, hogy a plafon leszakad a Steve Jobs Theatre-ben.
    A Tim Cook - féle raktáros úr - filozófia kapcsán mindenképpen kompenzálni kell az anyagi kiesést a globális okostelefon-vásárlási láz csökkenése kapcsán, így jön ki céges portfólió szinten az ezer dolláros monitorállvány, meg a 600 dolláros Mac Pro kerék-szett.
    Ez a töltő+headset - kihagyás pedig ugyanez, kicsiben.
    MIndent meg lehet magyarázni, Almáék pedig elég nagyágyúk ezen a téren már és nem is feltétlen lesz teljesen kamu a magyarázat, de vérforralóan idegesítő tudni, hogy mindez elsősorban csak fedősztori.
    A többiek pedig kapva kapnak az ötleten, mert ők sem hülyék.

    Le tudom nyelni, hogy nem jár a telefonhoz töltő és füles. Ez van, kész. A fals ideológiát, amit tolnak mögé, hogy ezért és ezért tulajdnonképp még nekem jó, hogy ezeket külön vehetem meg, extra pénzért, azt viszont nem.
    Nagyon nem.

    iBalu // Ordo Ab Chao //

Új hozzászólás Aktív témák