Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz tylerddd #9771 üzenetére

    Igen, a 32-es szerintem is jó lenne induló tárhelynek. Leírtam korábban az indokaimat, hogy miért tartom elégtelennek a 16-ost. Sajnos azt gondoljuk, hogy van 2-3-4 giga szabad helyünk, és az milyen sok. Igen ám, de bekapcsoltam az icloud fotókönyvtárat, és per pillanat már 2.3 gigát el is visz az, hogy cacheli a telefonon a felhőben tárolt dolgokat. Az icloud drive nagyon jó lett volna, de sajnos szintén elfogyasztott valahol 1.5 és 2.5 giga között, már nem tudom pontosan megmondani mert töröltem a tárhelyemről a dolgaimat (ami egyébként azért furcsa, mert 9 gigánál kevesebb anyag volt benne, és ugyanez van a dropboxban, ami 84 megát foglal).
    Az apple music, ha nem fegyelmezetten használom, akkor szintén hipp-hopp megeszi a tárhelyet. Úgy lehet esetleg kordában tartani, hogy minden, amit hallgatni akarok, azt úgy hallgatom meg, hogy letöltöm offline tárolásra, mert így van felette kontrollom, le tudom törölni. Ha csak simán rányomok, hogy lejátszás, akkor cache-eli a telefonra, és nem tudom kézzel üríteni a cache-t, vagy ezeket kitörölni. A fotók cache-ét pedig természetesen sehogyan sem tudom törölni (még a Battery Doctor-os módszerrel sem - ez utóbbi viszont úgy tűnik, hogy a zenék letöltött ideiglenes file-jait törli).

    Való igaz, hogy felhasználásfüggő a dolog, de ha leminuszolom azokat a felhasználási területeket, amik elviszik nálam a tárhelyet (fotó, videó, zene), és nem töltök le nagyobb appokat (tipikusan játékok), akkor eljutok lassan oda, hogy egy félkarú okostelefonom van. Például nagyon jól jönne egy word és egy excel a telefonon, de 4-500 mega darabja, a kettő majdnem egy giga, az egyszerűen lehetetlen, hogy erre ennyit elpazaroljak.

    Tehát én nem átlagos, inkább átlag alatti okostelefonhasználatnak nevezném a 16-os modellt. Azaz: nagyon kevés fotó, nagyon kevés zene, e-mail, naptár, netezés, kis appok, de semmi komoly. Én így érzem. A fórumos vélemények alapján vettem meg végül mégis a 16-ost és nagy csalódás volt nekem. Persze van megoldás, le kell cserélni egy 64-esre vagy egy 128-asra, de ha valaki még vásárlás előtt áll, akkor szerintem korrektül tájékozódjon előtte, hogy ne essen bele ugyanabba a hibába - ha esetleg hasonlóak a felhasználási szokásai - mint én.

Új hozzászólás Aktív témák