Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tecsu

    addikt

    válasz #06658560 #5 üzenetére

    Szerintem aki ilyet ír, az nem ért a borokhoz. ;-)
    A vörösborainkhoz hasonlóan a magyar fehérborok többsége világszínvonalú, egy részük pedig egyszerűen a legjobb, ráadásul rozéban is verhetetetlenek vagyunk. A jobb nevű és reklámú francia borok minőségben (és nem ízvilágban) közel állnak a magyar borokhoz, de hajszálnyival mindig lemaradva.

    A bortermelés lényege a tradíció. Az úgynevezett fejlődés illetve a kívánt modernizáció mindig kompromisszum a végeredmény minőségét illetően.
    Materialista szempontból ezt nem lehet megérteni, mert a bor készítése, fogyasztása részben szakrális folyamat, amit az alapanyagok, módszerek és környezet módosítása csak rombol.

    https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

  • tecsu

    addikt

    válasz Sixkiller6 #12 üzenetére

    Nézd, erről kár vitázni, inkább nézz utána konkrétan a díjaknak, díjazásnak. Nézd azt, hogy maga a verseny milyen nívós. (Mert pl. az angolszászok nyakra-főre díjazzák egymást, de az nem a minőségről, hanem a marketingről szól.) ;-)
    Az ausztrál borokat én boroknak sem hívnám, Dél-Amerikában bizony előfordulnak jó borok, ahogy a Közel-Keleten pl. Libanonban vagy Európában (pl. Spanyolo.) is vannak jók, de meg sem közelítik a franciát és pláne a magyart.
    Természetesen nem minden magyar bor kiváló, de Magyarországon termelik arányaiban is a legtöbb kiválót.
    Kereskedelmileg ez éppen nem annyira jó ilyen gyenge marketinggel, de az egy másik demizson...

    https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

Új hozzászólás Aktív témák