Új hozzászólás Aktív témák

  • mrszitya

    senior tag

    válasz SlausK #16589 üzenetére

    Ami tény, (ár)kategóriájában ez egy kiemelkedő készülék, mint a legtöbb Xiaomi. Vannak hibái és erényei, amelyekhez az egyik ember így, a másik ember úgy viszonyul. Teljesen korrektül írtad meg a véleményed...

    - Hangminőség nálam is teljesen oké MIUI-val, de kihangosítva tényleg lehetne több a kraft (így is elegendő)

    - Kijelzővel tényleg semmi baj nincs, minimum átlagosnak mondható, mind a napfényben való láthatósága, mind a felbontás, a betekintési szögek, de a színkalibráció is megfelelő, utóbbi pedig hangolható kismértékben. MA tesztjében is elégedettek voltak vele, de másutt sem érte kifejezett panasz vagy indult miatta kifejezett elégedetlenségi mozgalom.
    Ha Zenfone 2-vel hasonlítgatjuk vagy G3-mal (az induló árakra célozván itt), akkor nyugodtan nevezhető "kiemelkedőnek" vagy "nagyon rendben lévőnek" is... Egyébként még az automata fényerő léptékeit is lehetne végső soron (root esetén) módosítani.
    Erősebb napfény a legnagyobb ellenfele, ezt nem vitatom.

    - A hátlapot nem ördöngösség levenni - ezt én már tapasztalatból mondom sajnos, de megfelelő célszerszám és/vagy kellő óvatosság szükséges ehhez. Nyoma marad bezony', ha hegyes és kemény tárggyal próbálkozunk avagy nincs türelmünk hozzá.

    - D2TW: az ujjlenyomatolvasó miatt a "kákán is csomót keressük" jellegű probléma szerintem. Persze aki ehhez szokott, megértem ha hiányolja.

    - Hangszóró elhelyezése nem szerencsés, tény. Még oké is lenne a dolog a kis bütyök miatt, de sokan ugye tokban használjuk... Nem egy nagy probléma, ettől függetlenül.

    - Bootloader nyitás? Körülményes dolog, de a legkevésbé sem megoldhatatlan feladat. Nekem például egy az sms is (gyorsan) megjött a feloldásról. (Megjegyzem, még mindig csak az ideiglenes móddal van pillanatnyilag nyitva az én RN3-mam, nékem továbbra is megfelel az egyik korai global stabil miui kiadás).

    - Kamera: elhanyagolt terület a Xiaominál sajnos, már full hd-s monitoron is jól kivehetők a hibák. Túlélesítés, kiégés talán a fő probléma nappal, rosszabb fények esetén meg nagyjából minden - a gyári szoftver esetében. 4k-ról nem is beszélve. Szerencsére a FreeDcam-mel aktiválható az api2, így akár dng-ben lőhetők a képek, de jpeg-ben is jobbakat készíthetünk e módon, éjjel-nappal.

    Röviden:

    PRO
    + kijelző általánosságban
    + ram (3GB-os változat)
    + üzemidő
    + vékony és "nem ronda" (de én sajnos tokot is használok...)
    + miui
    + kamera (kizárólag FreeDcam miatt, különben inkább kontra a pocsék gyári szoftver révén)
    + menügomb világítás (bár ez abszolút apróság, de akkor is)
    + ár/érték
    + zenei hangminőség fülessel (EQ finomhangolással)
    + infra

    KONTRA

    Ezek inkább csak apróságok, mint valódi ellenérvek:
    - equalizer bug(ok), illetve a miui előre beállított füles opciói nem az igaziak
    - jacket nem lehet ledugózni / mikey app nem megy (stabilan)
    - mindigtv app miui verziótól függetlenül akadozik lejátszás közben (böngészőből vagy például telenor appból viszont megy rendben a közmédia)
    - elfordulás-érzékelő rendszeresen kiakad filmnézés alatt, néha böngészésnél is (1S-nél is jellemző hiba volt)
    - kamera gyári szoftver
    - miui memóriakezelés sajátosságai (3GB-os verziónál nem jelent különösebb gondot)
    - miui akksi-menedzselés/jogosultság-kezelés sajátosságaiból fakadó problémák

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák