Új hozzászólás Aktív témák

  • Lajosnagy17

    senior tag

    Ha nem valósult meg a SZIP fejlesztés nálatok, irjatok!

    Közlemény lakosság részére
    A Szupergyors Internet Programban célul tűzte ki a kormány, hogy minden háztartás számára ─ amely azt igényli ─ biztosítja a legalább 30 Mbps sebességű internetkapcsolathoz való hozzáférés lehetőségét a még ellátatlan területeken. Az eddigi legnagyobb volumenű hálózatfejlesztés eredményes végrehajtása érdekében frissítésre kerül az országos szintű adatbázis az újgenerációs szélessávú lefedettségről. A következő évek beruházásait megalapozó adatok pontosításához a kormány a lakosság közreműködését kéri.

    A legutóbbi szélessáv lefedettségről készült felmérés 2018 végén történt. A rendelkezésre álló nyilvántartás a Magyarországon hírközlő-hálózattal rendelkező, azt üzemeltető cégek adatszolgáltatása alapján született meg.

    A kormány most a lakosság segítségét kéri az elkészült adatbázis megbízhatóságának, érvényességének teszteléséhez. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium online konzultációt indít, amelynek keretében az állampolgárok 2019. november 15-ig a szipkonzultacio@kifu.hu email címen keresztül jelezhetik, ha a https://kifu.gov.hu/szip térképen szereplő, szélessávú internettel nem lefedett címek eltérnek az általuk tapasztalttól.

    A tételes címlista a kapcsolódó anyagoknál található Excel lefedettségi táblázatban tekinthető meg, melyben bárki megkeresheti a lakóhelyét, és megtekintheti, hogy adott címen az adatbázis szerint hol vannak szélessávú internetszolgáltatással nem ellátott (nem lefedett) háztartások. A résztvevők a lefedettségi táblázat kitöltésével véleményezhetik az adott szolgáltatás minőségét.

    A kormány bízik a lakosság tevékeny részvételében, hiszen a digitális infrastruktúra hálózatok fejlesztését célzó pályázatok tervezéséhez nélkülözhetetlen egy pontos, naprakész és részletes nyilvántartás. A szélessávú infrastruktúra teljes kiépítésével a háztartásokban és a vállalkozásoknál is elterjedhet az elektronikus szolgáltatások, digitális alkalmazások használata, ami hozzájárul az életminőség javulásához és a gazdaság versenyképességének növekedéséhez.

    Innovációs és Technológiai Minisztérium
    Budapest, 2019. október 16.

Új hozzászólás Aktív témák