Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Donki Hóte #115167 üzenetére

    Bármennyire jó, hasznos és még szakszerű munkát is végez a lygte tesztelője, vannak azért néha túlzó elvárásai. Szakmailag egyébként nem biztos, hogy annyira mély az elektronikai tudása, mint amilyennek tűnik egy laikus számára. Akadnak néha elszólások, amit nem mindenki vesz észre.

    Az S2-vel egyetlen problémája, hogy nem tetszik neki a "csak" 5 mm elválasztási távolság. Gyakorlatilag ez akár viccnek is elmehet, nem véletlen, hogy egyébként a töltő átment a nagyfeszültségű biztonsági teszten is. Amellett ott van a trafó belsejében az elválasztó szigetelés minősége, amit senki nem lát, hogyan tekerte fel a kínai munkás. De erre jó a feszültségteszt.

    Ugyanakkor olyan fejlett és előremutató technikákat tartalmaz, mint a belső induktív csatolású, szinkron egyenirányítós INN2215K, úgyhogy nem egy eldobandó eszköz, még ha elpukkanhat egy ilyen is, hiszen hibaszázalék mindig van.

    A szigetelés minősége, amiről itt szó van, egyébként sem lakásgyújtó hatású. Ha belső átvezetés keletkezne, az embert rázhatná meg akkor, ha a talpa alatt nincs szigetelés a föld felé vagy másik kezével direkt megfogja a radiátort stb.

    Másik probléma, amikor mondjuk egy tablet HDMI-n vagy akárhogy csatlakozik más földelt stb. készülékhez, TV-hez, tehát arra folyik el a zárlati áram egy rossz USB-adapter miatt, ami ezáltal agyonvágja még a csatlakozó készülékeket is (megtörtént eset).

    Tehát inkább ne csatlakozzon a töltött eszköz máshová, mi se fogdossuk vizes talajon állva a fémrészeket, ez azért megoldható általában.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák