Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz sambenez #165220 üzenetére

    Vagy garázsban áll a kocsi egy bikázós töltő és egy konnektor mellett, vagy lakótelepen alszik, ez van ingyen és relatív gyorsan. Hívok egy taxit párezerért, 20 perc. De ott a garázsban az előző akku (Banner 55 Ah), 12,5 V volt tegnap délután, rátettem a töltőre.
    Ha életvitelszerűen annyira néptelen helyen járnék, élnék, ahol egy órán át senki sem jár, akkor évi 10-15k a Magyar Autóklub tagsági, amit az üzemanyagkedvezményen megspórolok, azt elverem egy szolgáltatásra.

    De visszakérdezek: mit csinálsz, ha a zsebbikád csak 60%-on van és meg se kísérli indítani a Matizt? Csak mert van egy 20 Ah powerbankom (nem zsebbika, csak pb), általában 25-40%-nál szoktam feltölteni, 3-4 havonta pár használat után. Szóval életszerű, hogy épp nincs tele.

    citkar: mezei power bankként is funkcionál (bár két USB-t el tudnék képzelni rajta) - ezek szerint nálad is életszerű, hogy épp nem tudod használni bikázásra, amikor szükséged lenne rá.
    Nekem is van, jó nehéz - Passat kombi, elfér. :D Sőt, a pótkerék rögzítőcsavarja köré van csavarva a hungarocell helyére. Mellette van az 1l motorolaj, gumikesztyű, vonóhorog, vontatókötél. Van egy összecsukható rekesz a csomagtartóban szatyroknak, láthatósági mellényeknek, kefének, vízlehúzónak, rögzítőhevedernek, esernyőnek. Az eü doboz, lámpa (rúdelem és fejlámpa 3 havonta cserélt ceruzaakkuval, tartalék tartóselemmel), biztosítékok, izzók, kerékcsere kellékei elfértek a kárpit alatt/mögött.
    Persze tehetném a zsebbikát a kocsiba egy töltőre, hogy gyújtás alatt rátöltsön, de inkább cseréltettem PD elemeket(, mert már ideje volt), tisztítottam és rézpasztáztam a testpontokat, és vettem új akkut az 5 éves helyére, mikor decemberben nem indult a az utcán a második hosszabb tekerésre sem a 20+ éves egykilenc pédétédéí.

    Ja, főni hagyta lemerülni az akkuját, 2,35V-ot mértem rá terhelés nélkül. Már kinyitni is külön harc volt. Megvette bele a 100 Ah Excide-ot, 3 hét múlva megint nem tudta elindítani, 10,5 V. Feltöltöttem, visszatettem, átálltam a kocsijával a konnektorhoz közelebb, bezártam és lehúztam az akkusarut, ott hagytam a motortérben a 10-es villáskulcsot.
    Majd ha arra járok, ránézek a feszültségre, mennyit esett.

    [ Szerkesztve ]

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák