Új hozzászólás Aktív témák

  • interstart

    tag

    válasz wwenigma #17437 üzenetére

    Nananana! Már bocs, de ne szidjuk csak úgy kollektíven a vill.mérnököket! Sz*punk eléggé azért, hogy valaki elmondhatja magáról, hogy nem technikus, ennek ellenére a mérnök az csak hülye lehet, ugyeugye? :(((
    Arról ne is beszéljünk, hogy kedves technikus társaink között is van olyan ember, akit még a kertkapun sem engednék be, nemhogy esetleg még villanyt is szereljen(mai oktatásról lévén szó, mert az 'öregek' megszégyenítő módon szerelnek és építgetnek mindent). Villamos suliba jártam és egy öreg szakit bármikor beengednék a lakásomba, mert annak idején tanultak valamit, most meg hadd ne mondjam, hogy a volt osztályom tagjai közül, akik a szakmában dolgoznak egy sima erősítőkapcsolást felismerni sem tud, nemhogy méretezni, vagy számolni. Meg hogy várjam el pl. volt osztálytársamtól, hogy beszereljen egy áramvédő kapcsolót (fi relé), ha azt se tudja, hogy hogy működik. Beszereli amúgy, nincs semmi gond, csak gondold el, hogy úgy csinál valamit, hogy fingja sincs, hogy amit beszerelt az hogy működik. Az egyetemen nincs ilyen gond általában, mert vagy megtanulod amit kell, vagy mehetsz ahova akarsz. Technikusi képzésről van tapasztalatom...kollégának nem működött a digitális áramköre amit összetett, mert azt se tudta hogy mit kellene csinálnia..tanár megnézte..."hármas jó lesz?" Na erről ennyit. Nekünk ez kell..erősítsük ezt a fajta szakmunkásképzést, az egyetemnek úgyse kell lóvé, aztán meg majd kereshetsz olyan megbízható szakembert, aki nem gyújtja fel neked a házat. Pacsi az oktatási minisztériumnak is, igazán kellenek a hülyék az országba, akik csak szavazni tudjanak, gondolkodni nem. Na persze van ellenpélda is, láttam már technikustól olyan erősítőt kimérve, hogy kettéállt a fülem! :Y

    És a kulcsmondat: Tisztelni kell mind a mérnököt és a technikust is,ugyanis a szakmájához való elhivatottsága dönti el, hogy jó vagy rossz szakember lesz valakiből.

    De hogy ne csak offoljak, nekem van egy kínai 200ft-os töltőm. Szét lett szedve, Texas Instruments-es stabilizált tápegység van az nyákon. Nyilván nem esett át szabványos EU-s teszten, de hadd nyugtassam már meg magam, hogy ezt legalább nem spórolták ki a kütyüből. Ennek ellenére határozottan NEM ajánlom ezeket, mert lehetnek a méretből és tervezésből adódó hűtési gondok, de azért ne gondoljuk azt, hogy azért mert nincs ráírva, hogy "Designed by Samsung" attól még szar. Mivel nem tudhatja senki, hogy mi van a doboz alatt, ezért nem ajánlom ezeket, de a kolléga se azt írta, hogy mostazonnalveddmeg!, másrészt meg aki ne ért hozzá, ne szedje szét, ne nézegesse, úgy se fogja tudni, hogy most az jó e vagy sem. Dolgoztam az egyik kéziszerszámgép gyártó cégnél...hááát ők is az elektronikából kínai szart rendelnek. Úgyis, ha valami baja lesz, visszahozza a vevő, kicserélik oszt cső, ha meg lejár a gari, akkor így jártál vegyél újat.Elektronika leég..no para...kicseréljük, átcsúszik még épp a tűrésen, és ennyi. A Skodából gondolom, hogy miskolci vagy te is, mint én, a villamosról no komment, valószínűleg egyet értünk, hogy milyenek pl az utastájékoztató monitorok, amiből vagy csak 3 villamoson van minden úgy, ahogy kell.

    Szóval bocsi, nem ismerlek és nem is akarok személyeskedni, vagy veszekedni, de se Technikust, se Villamosmérnököt ne sértegessünk már úgy, hogy nem ismerjük az illető szakmai tudását! Nyilván ez határozottan nem ebay téma volt, de ez az "óvjatok a mérnököktől" duma már kezd számomra bicskanyitogató jellegű lenni, mert egy műszaki egyetemet nem! lehet 'csak úgy' elvégezni (és régen sem lehetett!).

    És végszóként írnám, hogy a Nillkin töltős mizéria után az egyik fórumtárs Linkelt egy konkrét Review-et (Áttekintést), hogy jó-e a töltő vagy nem. Nem kéne vitázni meg óvakodni a mérnököktől, hanem el kellene olvasni a cikket amit linkelt. Teljesen hasznos infó van ott, karakterisztikát mindent le lehet róla olvasni (amit az emberek 70%-a úgyse fogja tudni értelmezni, mert nem szakmabeli), DE ha ez sem elég, akkor hétköznapi nyelven meg van fogalmazva, hogy pl mennyire melegszik és hogy bírja e a 2A-t a töltő, anélkül, hogy szétégne. Ennyi...innen is üdvözlöm a fórumtársunkat, elolvastam a cikket, hasznos és lényegre törő volt, pacsi neki :K . Elvileg ez a topic arra lenne, hogy leírjuk a tapasztalatainkat a rendelt kütyükkel kapcsolatban és javaslom, ha legközelebb teszel megjegyzést, akkor tegyél hozzá annyit a mondandód elejéhez, hogy "Szerintem".

    Bocsánat, hogy hosszú lett, legközelebb megígérem, hogy valami hasznosat írok inkább. :)
    Üdvözlettel: Csak egy másik Villamosmérnök

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák