Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz Silent77 #65714 üzenetére

    Mint minden mérőke, ezek sem biztos, hogy jól mérnek a tartomány alján. Az előző fogy.mérőm például 5W alatti értékeket ki se írt, mondván az úgyis lehet bármi. Szóval kis fogyasztókat érdemes lehet egy ismert rezisztív fogyasztó mellé kötni (hosszabbító elé megy a mérő, a hosszabbítóba meg beledug a villanykörte (pl. éjjelilámpába csavarva...), így ismert lesz a körte fogyasztása, majd a hosszabbítóba a mérendő, kis fogyasztású eszközt *is* bele, aztán ki kell vonni).

    (#65720) rumos XIII: normál méretben nincs probléma, erre keress rá:

    diy clock

    Ha csendeset akarsz, akkor tedd hozzá: silent. Ezek a mechanizmusok nem kattognak, hanem halkan morognak, és folyamatosnak tűnik rajtuk a másodperc mutató haladása (valójában sok apró lépést tesz másodpercenként).

    ...nagy méretű órához elvileg olyan mechanizmus kell, ami elbírja a nagy mutatókat is, de az ebayes budget termékekben ezzel nemigen szoktak foglalkozni, kábé ugyanaz a mechanizmus van mindben :)

    Ami érdekes lehet még, az a kihajtás hossza: ebből vannak rövidebbek, hosszabbak... nem mindegy, hogy csak egy vékony lemez/kartonlap vagy vastagabb plexi/HDF lap a számlap hordozója. Vékony számlapnál a hosszú tengely miatt elállnak a mutatók a számlaptól, ami azon túl, hogy hülyén néz ki, szögből nézve pontatlanabb a leolvasást is hozhat, rövid kivezetés meg nem ér át egy vastagabb számlapon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák