Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz Samus #67734 üzenetére

    Nekem is megérkezett a hidegfehér LED szalag: fogyasztásmérő szerint tápostul 11,6W-ot fogyaszt a leírás szerinti 24W helyett. 11,8V a szalag elején a feszültség (valami random ebayes 6,3A-es táp ezt adja ki magából...), míg a szalag végén 9,3V-ot mérek, tehát az utolsó három LED már csak olyan alacsony feszültséget kap, ami kábé épp hogy eléri a három fehér LED nyitófeszültségét. Ennyi a veszteség magán a flexinyákon, így a szalag vége már érezhetően kisebb fénnyel világít.

    Aki ismeri a korrekt LED szalagokat: ez mennyire általános jelenség? Mondjuk ha ezt vagy bármi más LED szalagot bekötök valahova, ahova egy vonalban, hosszan, több méter kell, akkor biztosan elhúzok mellette egy-egy szál valamire való keresztmetszetű vezetéket, és rákötök félméterenként... hosszú és nagyon vékony vezető van a szalagpanelen, ezt áthidalandó. (az öt méteren 4,2 Ohmot ír a multiméter az ellenállására -- még egy 0,15mm²-es vezeték is 0,11 Ohm/m a mostani 0,84 helyett) -- A LED szalagot két oldali táplálással (a szalag végét is bekötöttem a tápba) a fogyasztása (ismét tápostul) 11,6W-ról 17,2W-ra emelkedett, ami kábé másfélszerese a normál bekötésnél mértnek, és ez még valószínűleg emelhető, ha még több helyen kap betápot.. Viszont ezt nem vonzza a mágnes: elképzelhető, hogy alumínium... kizárt, hogy réz legyen ;]

    szerk: elfelejtettem írni: slim LED-ek vannak rajta, aminek következtében az egész cucc magassága 1,1mm (felxipanel+LED), és az én példányomon keresztben vannak ültetve a LED-ek, ami akkor nyer értelmet, ha a szalagot hajlítani kell: ha a LED-ek hosszában vannak, akkor kis ívben hajlításnál a forrasztásokat nagyobb terhelés éri.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák