Új hozzászólás Aktív témák

  • sambenez

    addikt

    válasz attiati #88695 üzenetére

    Nem tudom ott mi a gyakorlat. Érdemes a légitársaság oldalán utána nézni.
    A wizzairnél ez a gyakorlat:

    "A lítiumos elemek és akkumulátorok repülőgépen való szállíthatósága a kiviteltől, valamint tölthető akkumulátorok esetén a wattóra (Wh) értéktől, nem tölthető elemek esetén pedig a lítiumtartalomtól (LC) függ.

    Ha lítiumos vagy lítium-ionos cellát vagy akkumulátort tartalmazó háztartási elektronikai eszközöket szállít (órát, számológépet, fényképezőgépet, mobiltelefont, laptopot, videokamerát stb.), a tartalékakkumulátor csak a kézipoggyászban szállítható, és külön védelemmel kell ellátni a rövidzárlat ellen (az eredeti csomagolásba helyezve vagy a csatlakozók egyéb szigetelésével, például minden akkumulátort külön műanyag zacskóban vagy védőzsákban elhelyezve).

    A tartalékakkumulátorokat ne helyezze a feladott poggyászba!

    Ezenkívül a készülékben található és a tartalékakkumulátorok sem léphetik túl az alábbi értékeket:

    Lítiumfém vagy lítiumötvözet akkumulátorok esetén a lítiumtartalom nem haladhatja meg a 2 grammot.
    Lítium-ionos akkumulátorok esetén a wattóraérték nem haladhatja meg a 100 Wh-t.

    Ha a lítium-ionos akkumulátor wattóraértéke meghaladja a 100 Wh-t, ám 160 Wh alatti, az a készülékbe helyezve vagy tartalékakkumulátorként kizárólag a kézipoggyászban szállítható, a Wizz Air előzetes jóváhagyása esetén.

    Egy utas legfeljebb két (2) db egyéni védelemmel ellátott tartalékakkumulátort szállíthat, amelyek wattóraértéke 100 és 160 Wh közé esik. "

Új hozzászólás Aktív témák