Új hozzászólás Aktív témák

  • JohnyBlue

    őstag

    Igaz történet (bár ne lenne az) :O

    Az egész történet úgy kezdődött, hogy az egyik kollégám hívjuk csak Totyának a minap felhívott.

    Totya: te JB figyu már. Ahogy így nézegetem a képeidet nagyon ász vagy fotózás területén. Szoktál esküvőt is fotózni?

    JB magában: na király itt egy új kuncsaft aki megfog nősülni és azt akarja, hogy én fotózzam őket, és indul a nyalási fázis, hogy olcsón vállaljam el.

    Totya: Na mert csak arra gondoltam, hogy márciustól esküvői fotós leszek.

    JB szegény szóhoz se jut, folyik a nyála és az idegtől tikkelni kezd.

    JB: amikor már tud kérdezni megkérdezi, hogy és ez most hogyan is jött?

    Totya: van egy haverom aki vőféjkedik és ő mondta, hogy jó képeket lőtt egy esküvőn azaz rohadt jó esküvői fotós lesz belőle, meg igazából már az is!

    JB: továbbra is csak hebeg s habog meg ööö zik. (pedig nem jellemző rá mert gyorsan forog az agya, de most ez a beszélgetés leblokkolta az agyműködését)

    Totya: na és akkor azt akarom kérdezni, hogy jó lenne ha mondanál egy típust amivel jó képeket lehet lőni. Meg hogy mennyibe is kerülne ez neki.

    JB: nézd Totya ez nem csak a technikáról szól… (persze leszarja) mondom tovább, hogy durván fél misiből egy értelmes szettet össze lehet szedni (persze semmi redundancia csak egy szóló gép) (Totyát úgy mosták fel a vonal túloldalán)

    Totya: mert én úgy gondoltam hogy 100-150 ből meglesz.

    JB: ja.. . egy vaku meg vagy két memória kártya. kb. 20 perc beszélgetés után már a Nikon D3200 + 18-105 + YN kombónál tartunk.

    JB: egyébként gondoljál bele nagyon nem jó ötlet ez, de ha komolyan akarod akkor segítek annyiban, hogy az első 2-3 eskire amit te szerzel magadnak eljöhetsz mellém másodfotósnak, és tanulhatsz, ellesheted a mikéntjét a dolgoknak. A gázsidat pedig 1:1 be átadod nekem, és még így is jó arc vagyok, hogy nem kérek még ezen felül plusz pénzt.

    Totya természetesen magán kívüli állapotba került. Szerinte ez teljesen felesleges ez a gyakorlás meg rutinszerzés. Mivel Ő már volt egy csomó esküvőn és tudja mit kell fotózni.

    JB: Ja mondom jól van feladom azt csinálsz amit akarsz.

    Végezetül megkérdeztem, hogy a képeket, hogy adja majd át stb.

    Totya: az esküvő után memóriakártyán.

    https://ipollo.com/?ref=johnyblue

Új hozzászólás Aktív témák