Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz bylow #1133 üzenetére

    Tudásban múlja felül egyik változat a másikat. Nekem speciel HERO3+ Silver van. Nem sorolom most fel az összes változatot, de lényeg a HERO3-mal szemben, hogy javult a hang, a WiFi hatótáv és az éjszakai felvétel (ami még így is gyenge), viszont kivették belőle a Protune funkciót, ami egyfajta raw felvételi módot jelent. Eddig nekem nem hiányzott.

    Viszont itt a tudás plafonja a 1080/60. A Black – ha nem tévedek – tudja a 1080/120-at is! Tehát 120 képkocka/s full HD-ban. Ha csak 1080/60, akkor az nem Black.

    A HERO4 Black viszont már 4k-ban is vesz fel, nem tudom, milyen képkockaszámmal. A GoPro hivatalos oldalán az összes forgalomban lévő kamera paraméterei le vannak írva. 1080/120 csábító lehet, de nem biztos, hogy gyakran lenne rá szükséged. Én mostanában 60 képkockával rögzítek bizonyos gyors mozgású eseményeket, no nem, mintha lassítani akarnám a végső videót, de így kisebb a zársebesség, kisebb a „motion blur”, és zenei videóknál ez brutál szaggatott stroboszkópszerű effektet készít. (Példa a szuprekicsi zársebességre – brutál! Mintha lötyögne a húr a gitáron, pedig nem! :)) 120-szal még brutálabb lenne, bár akkor már inkább egy DSLR, amin kézzel lehet mindent állítani.

    Viszont van, amikor kifejezetten hátrány a kicsi zársebesség és a nagy képkockaszám. Ha nagyon mozgalmas a kép, akkor inkább zavaró lehet a hatás.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák