Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz bylow #1152 üzenetére

    Még elfogulatlan összehasonlító videót sem találsz bármilyen témáról, mert mindig azt hozzák ki jobbnak, amihez a szívük jobban húz.

    Technikai paramétereket össze lehet hasonlítani táblázatosan, azonban nem csak ez az egyetlen szempont, ami alapján választunk. Először is számít a méret, a forma, aztán a menőségi faktor sem lebecsülendő. A GoPro letarolta az akciókamerák piacát, és nem véletlenül, minden gyártó azt próbálja másolni. Ha meg kijön egy teljesen újragondolt formatervvel és koncepcióval, az csúfosan meg szokott bukni a használhatósági és sokoldalúsági teszteken. Például az SJ4000-esnek beépített LCD kijelzője van, de nem is bírja 2 és fél órát az akksi, csak 40 percet, és kész. Valamit valamiért.

    A stabilizátor meg kurvára nem sokat számít, ha 12 mm-es lencséd van. Nem rázkódik a kép, mert baromi sok információ van benne. Minél kisebb a látószög, annál inkább kell a stabilizátor, de még inkább az állvány. Nézd meg a tele felvételeket, azok kivétel nélkül mind állványról készülnek, és még úgy is reszketnek, mert az állvány átveszi a talaj remegéseit.

    Az ellenfényben való automata korrekció? Attól függ, mit akarsz látni a képen. Ha az automatikára bízod, biztos lehetsz benne, hogy egyik kameránál sem fogod azt kapni, amit szeretnél. Ha az arc a lényeg, az úgyis sötét lesz, de ha feltornássza a fényerőt, akkor meg kiég az égbolt! Ha ellenfényben akarsz kamerázni, venni kell a GoPróhoz egy polárszűrőt, és az 360°-ban elfordítható, és azzal lehet szabályozni az elvakító napfény mennyiségét. Vagy veszel egy full manuálisan állítható DSLR gépet, és azzal ügyködsz, csak ott nehéz lesz zsebre rakni a motyót. Valamit valamiért.

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák