Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz H.Bencike #1178 üzenetére

    Mit kell a felbontáshoz érteni? Más a fotó és más a videó felbontás! A fotó felbontása 10 Mpixel körül van a Silvernek, és több mint elég. Sok timelapse-t csinálok vele, elég…

    A videó felbontása meg lehet full HD vagy annál magasabb, 2,7k vagy 4k, de míg nincs meg ezekhez a felbontások megtekintéséhez az általánosan, nagy tömegben elterjedt eszköz, addig szvsz nem érdemes annyira beruházni, még akkor sem, ha állítólag ez a jövő. Én ma is úgy látom, hogy az emberek nagy része nem HD monitort és HD tévét néz. Sőt. HD tévéken DivX-es videókat néznek. Ennyi az igény.

    A 2,7 illetve 4k azért jó, mert bele tudsz zoomolni ha HD-ben csinálod a videót, és mivel sokkal több rajta a részlet (képi információ), ezért nincs minőségromlás.

    Az ISO-t meg nyugodtan elfelejtheted: ez nem manuális fényképezőgép, nem tudod az ISO értékét kézzel állítani, az automatikára kell hagyatkozni, az meg olyan, amilyen. A nagy ISO értékkel sötétebb helyszíneken forgathatsz, de sokat nem ér, mert minél nagyobb az érték, annál zajosabb lesz a kép. Azt most is tudja a GoPro. Zajos éjszakai felvételt. Fény kell a fényképezéshez, nem ISO. Vagy infrakamera.

    Videó felbontásokról a Wikin is olvashatsz, itt offtopic.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák