Új hozzászólás Aktív témák

  • tmscsaba

    tag

    válasz BonFire #1557 üzenetére

    Olyan szögben van felszerelve a kamera, ahogy egyébként is természetesen tartom a fejem és legfeljebb csak azzal kell foglalkozzak, hogy menet közben nagyon ne kapkodjam gyorsan oldalra, de nem kell külön valami természetellenes módon tartani, mert az éppen akkor veszi amit kell, ha természetesen tartom a fejem, ahogy egyébként is tartanám.

    A másik szempont, hogy a rázkódásokkal szemben a fejünk van a leginkább kiegyensúlyozva, vagyis a természetes rezgés csillapítás is a fejen rögzített kameránál a legjobb amellett, hogy ott még érzékelhető a mozgás dinamikája, vagyis nem egy gimbal-szerűen mesterségesen rezzenéstelen képet kapunk eredményül.

    A következő szempont ami a fejen elhelyezett kamera mellett szól, a gyors téma követés. Amerre fordítom a fejem azt a témát veszi a középső régióban.

    A képet amit "lát" a kamera, azt WI-FI-n keresztül a mobilon látom menet közben is, csak azzal van a baj, hogy ahhoz a telefon kijelzőjét lefelé kellene néznem a váztáska ablakán vagy a kormányon egy tartóban, ahol még kényesebb helyen is van a kerékpáron. Ez nem igazán könnyen kivitelezhető a fejen lévő kameránál.

    Ha mindent rádugok egy-egy powerbankra akkor az üzemidő is sok órában mérhető, gyakorlatilag korlátlan.

    Viszont találkoztam már a - a Google szemüvegként viselhető okostelefonjának a fejlesztésével -

    Azt szemüvegként lehet fel tenni és mindig az egyik szem előtt a látótér egy kis részében látható, félig átlátszóan, mint ha néhány méterről néznénk egy átlátszó képernyőjű televíziót. Látszik minden mögötte, rajta keresztül és a környezetében is, de a képernyő is mindig ott van előttünk és így láthatjuk amit éppen a kamera, a mobil telefon is mutat.

    Egyelőre nincs még ilyen nekem, de talán egyszer ez is reális áron majd elérhetővé válik.

    Ezzel azért el lehet lenni út közben, főleg ha valamilyen fény szűrő
    vagy átlátszó bogárvédő lencsét lehet előtte rögzíteni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák