Új hozzászólás Aktív témák

  • tbc2

    tag

    válasz Tsebacsi #29098 üzenetére

    Szia Tsebacsi!

    Én is e két telefon között gondolkozom, és nagyon megörültem, hogy személyedben végre találtam valakit, aki összehasonlítja ezt a két telefont. :)

    Jelenleg egy Redmi Note 4-et koptatok, és alapvetően elégedett is voltam/vagyok vele, de a feleségemnek épp most vettem egy Mate 10 prot, és teljesen le vagyok döbbenve a fényképezőjétől (tudom, tudom, a 8-as verzióval még jobb volt). Ennek örömére én is lecserélném talán még idén a Note 4-et.

    Szóval kíváncsian várom, hogy mik a tapasztalataid, légyszi akkurátusan, minden területre kiterjedően írd le a benyomásaidat!

    Egyébként egészen furcsának tartom, hogy a neten sehol nincs Mate 10 pro vs. Redmi Note 7 összehasonlítás, még angolul sem, egyetlen egyet találtam, de az a Mate 20 proról szól: https://www.youtube.com/watch?v=IyEDLJSKEkg

    Sőt, sehol nem találtam "2 éves flagship vs. mostani középkategória" összehasonlításokat, pedig tök logikus lenne, hogy ha az 50-70e Ft-os árkategóriában van mindkettő, akkor e kettő közül választ az ember...

    Ami engem különösen érdekelne:

    - fényképező: elvileg kb. egy kategória, parádésan jó mindkettő, annyi különbséggel, hogy a Redmin működik a portolt GCAM.

    - videófelvétel: tippre a Mate 10 proban található OIS jobb eredményt produkál, mint a Note 7-ben az EIS, ezt légyszi vagy erősítsd meg, vagy cáfold meg. Illetve vannak villódzós felvételek is a youtube-on a Note7-től, nekem a sample videók alapján a Mate10 Pro meggyőzőbb

    - videófelvételnél hang: itt is a Mate 10 prot várom befutni, légyszi azt teszteld le, hogy a hangos felvételnél tényleg torzít-e: https://c.mi.com/thread-2150975-1-0.html Ez a jóember azt írja, hogy a pár napja kijött 11-es MIUI-ban is benne van még ez a bug

    - akksi: tippre kb. ugyanazt tudják

    - kijelző: nálam nem annyira szempont, de állítólag az IPS vs. AMOLED már hasonlóan szép eredményt ad. Majd ha egyszer lesz napfény, akkor a napfénynél nyújtott teljesítménye érdekelne. A Mate 10 Pro AMOLED panelje volt valaki, akinél beégett?

    - hívásfelvétel: a Note 7 az utolsó, ami tudja, a Note 8 már nem (GDPR). Ez nekem egy must have feature, azt olvastam, hogy a Mate10 Prora is fel lehet hekkelni.

    - hang, WIFI erősség, GPS pontosság, stb: itt sem várok nagy különbséget, és bugról sem tudok egyik telefonban sem

    - általános gyorsaság: erről már írtál, hogy egy kategória, de talán a Mate 10 Pro minimálisan fürgébbnek tűnik

    - SD kártya: Note7-en van, Mate10 Pron nincs

    - bármi komolyabb bug: Akár a Mate 10 Pron (asszony telefonját nyomkodtam az elmúlt napokban, komolyabb bug nem jött szembe), akár a Note 7-en (ott sem nyígnak a fórumozók különösebben, kivéve a videó hangfelvétel bugot).

    - evés közben jön meg az étvágy, biztos lesz még, ami eszembe jut, de mostanra ennyi :)

    Köszönöm szépen előre is!

    Balázs

Új hozzászólás Aktív témák