Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Cathfaern #1141 üzenetére

    Nah megjöttek az újratölthető kapszuláim (3. generációs), élménybeszámoló :)

    Dobozból kivéve és elmosogatva feltűnt, hogy a pöcök ami összetartja a kapszulát meg a lezárókupakot nem néz ki valami tartósnak, de felteszem ha el is törik, még működik a cucc (max. könnyebb lesz elhagyni a tetejét). Használata eléggé adja magát, nyilván macerásabb, mint kivenni egy kapszulát a dobozból, meg ha 2-nél több ember akar inni vele kávét, akkor tuti nem szórakoznék vele (max. ha mindenki megtölti magának :D), de ugye valamit valamiért.

    A lejövő kávé azért nem olyan jó, mint egy jobb minőségű kapszulás espresso (pl. dolce gust, illetve nem tudom lidl változtatott-e valamit utóbbi időben, de amennyire rosszakat olvasni róluk neten, nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak vele, szerintem simán hozza az eredeti dolce gustos szintet), nem lesz olyan jó a crema-ja, de egy átlag "full automata" gép, vagy rosszabb minőségű kapszula (pl. spar-os, nekem az nagyon nem jött be) szintjét így is bőven hozza sőt. Mondjuk lehet kicsit jobban lenyomkodva a kávét még jobb lenne...

    Tisztítása viszont drasztikusan egyszerűbb, mint számítottam rá, simán csap alatt átöblíti az ember és kész is.

    Illetve az eredeti célra (véletlenül vett Cafissimo-s kapszulák elhasználása) tökéletes :) Megjegyzem aki szereti az ilyen desszert kávékat (és van újratölthető kapszulája :) ), annak a kókuszost nagyon ajánlom (málnást még nem kóstoltuk). Persze ahogy ezeknél az ízesített kávéknál általában, csak jó édesen jön ki az íze, szóval tömény feketét kedvelőknek nem való.

Új hozzászólás Aktív témák