Aktív témák

  • AusWolf

    őstag

    válasz Vakegérke #26016 üzenetére

    Szerintem ez a kép nem a vidámságról, hanem a valóság és a látszat ellentétéről szól. A legelső dolog, amit észrevettem, az a bal oldalon szomorkodó alak. Ő tudja csak igazán, hogy milyen az élet, mert ő nem egy 5 színből álló műszivárványban él és ugrál, mint valami bolond, hanem ő az igazi árnyalatokat is látja. A hold, a felhők, az ég, mind az ő tágabb tudatát jelenti számomra. Ismerni az életet, bölcsnek lenni nagy teher. Vagy ott van a szív... Talán azért szomorú, mert szeret. Szeretni nehéz, de szeretet nélkül nincs élet. Anélkül ugrálhatsz önfeledten egy műszivárványban, amiről tévesen azt hiszed, hogy az az igazi élet, pedig igazából nem jelent mást, mint hogy a betanult sztereotípiák tömkelegében érzéketlen lettél a világgal szemben, és bezárva élsz a saját világodban. Aztán ott van a szakadék is... Az ugrálókat nem érdeklik az ilyen dolgok, de akinek van mersze észrevenni a saját magán kívül létező világot, az veszi csak igazán észre a korlátokat is. Hiába az internet, meg a sok technikai "csoda", ebben a "modern" világban igazán kicsi mozgástere van az embernek a berögzült szokások és az előítéletek miatt. Olyan világ ez, ahol az igazi egyéniségek végül mindig magányosak maradnak. Ez is ok lehet a szomorúságra.

    Ugyanakkor az is lehet, hogy pont a szomorú alak a szűklátókörű, mert ahelyett, hogy a többiekhez csatlakozna a vidámságban, inkább egyedül szomorkodik. Bár az okokat nem tudhatjuk.

    Ez egy fantasztikusan jó kép egyébként. Megihletett. :) Ha nem haragszol, lehet, hogy kölcsönvenném egy blogbejegyzés erejéig.

    [ Szerkesztve ]

    Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

Aktív témák