Aktív témák

  • Geri Bátyó

    őstag

    Sziasztok!

    Mivel főszakács vagyok, kezdjük a kajával. Nemrég főzőcskéztem kicsit.

    Töltött gomba, egészen pontosan Portobello. A töltelék nem bonyolult: darált hús, hagyma, fokhagyma, só, bors, kevés vaj, a gomba tönkje felaprítva (legközelebb teszek bele piros kaliforniai paprikát is) és egy kevés érlelt, reszelt kecskesajt. A tetején már sima trapista látható, oda nem pazaroltam a kecskesajtot. A maradék töltelékből készült a húspogácsa.
    A gombafejekbe egy kis vaj került, majd rá a töltelék és a sajt, valamint díszítésnek a fél koktélparadicsom. Meglocsoltam egy kis olivaolajjal és mehetett a sütőbe (20 perc lefedve, utána pirítás).
    Finom lett. :K

    Nemrég voltunk wellnesselni egy kicsit Mátraszentimrén, a Narád Hotelben. Gyönyörű a környék, jó a hotel (Egyik este még pacalpörkölt is volt vacsorára!) és az áztatáson kívül is van egy csomó program a környéken. Mi konkrétan egy üvegfúvó manufaktúrát látogattunk meg, ahol magunknak is fújhattunk ivóedényt. Kisebb készlettel távoztunk! :DD

    Lecseréltem a telefonomat. Ez azért hír, mert öt éves volt a jó öreg nagypapa (Samsung Galaxy S2). Utódja a tinédzser korú S7 edge lett. Még szokjuk egymást, de eddig jó.

    "Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Aktív témák