Új hozzászólás Aktív témák

  • Raucher

    tag

    Mi is sütöttünk kenyérsütő gépben kenyeret.

    Nevesincs márkás géppel, némi gyakorlattal finom kenyeret lehet készíteni.
    Néhány változtatás a recepten, ami nálunk bevált.

    Az élesztőgranulátum helyett rendes élesztőt érdemesebb használni. Bár be kell lőni az élesztő mennyiséget, nem lehet átszámítani a zacskósból egyértelműen.

    A könnyű kenyérhez nem élesztőből kell több, hanem vízből. Öt maximum tíz százalékkal több vízzel nagyon lágy állagú kenyeret lehet készíteni, de le kell kalkulálni félkilóra a hozzávalókat, hogy a sütőedényben maradjon a tészta.

    Egy maximum 2 evőkanál étolaj ízletesebbé teszi a fehér kenyeret. A külseje ropogós lesz, de nem az kemény - vastag héj.

    Felénk lehet kapni zacskós kovászt. Finom kenyeret lehet vele sütni, de nem lehet az automatára hagyni a kelesztési fázist, oda kell rá figyelni. Egyszer nagyon jól sikerült, többször kevésbé jól. Tehát elköszöntem a kovásztól.

    A házi kenyérsütésnek hatalmas előnye, hogy az van a kenyérben, amit te teszel bele.
    A bolti kenyérben meg az, amit a gyártó bele tesz. Állagjavító, gyors kelesztő adalék. Szerintem a bolti kenyerek többsége élesztőt vagy kovászt, még képen sem látott. Viszont a kutyaszart is beletennék, ha 20 fillért spórolnának kilóján a kenyérnek. Tisztelet a kivételnek, a valódi pékeknek.

    Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

Új hozzászólás Aktív témák