Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    félisten

    válasz snyper990 #2036 üzenetére

    Viszont... A tuningolás többnyire pont a nagyobb teljesítmény eléréséért szokott menni, még a számítástechnika világában is.

    Nem törvényszerű. Nem hallottál még az undervoltage-ről? Logouton is voltak ilyen bejegyzések. Például NAS / Torrent céljából 7/24-ben futó gépeknél, amíg nem terjedtek el a procikban a dinamikus frekiszabályozás dolgai.

    Aki arra vágyik, hogy egész nap nyomkodhassa a telóját, vegyen arra céleszközt (vannak egész jó androidos készülékek nagy akkuval, hosszú üzemidővel)

    Először is: tetszik vagy sem, van, aki így, van, aki úgy szeretné a tulajdonát használni. Autósok között is van olyan, aki csak tankolni és használni akarja, és van olyan, aki azt élvezi, hogy maga szereli bele a hifit, tuningolja a motort, cseréli le a kipufogót, és így tovább. Nem vagyunk egyformák, és ne gondold azt, hogy azért, mert valaki másképpen gondolkodik valamiről, élből ostobaságot csinál...

    Másodszor, vannak ugyan nagy aksival szerelt telefonok, de ha egy O3+T minőségű / felbontású / méretű / tudású telefont nézegetsz, nem fogsz túl nagy merítést találni. Vannak a gagyi kínai márkák (THL T7, Oukitel K10000), vannak, amelyek pl. fotóképességben és tudásban maradnak el (pl. Xiaomi Redmi Note 3), illetve méregdrágán adják (pl. Samsung Galaxy A9 Pro (2016)).

    Harmadszor, a Oneplus azon meglehetősen ritka gyártók közé tartozik, aki nem üldözi, hanem támogatja, hogy custom romokkal, kernelekkel foglalkozhasson a tulaj. Hajdan a Google a Nexus szériával hozta ezt, de a Pixel széria egy picit karcos árat kapott már. Ahogy olvasgatom a fórumokat, sok egykori Nexus 4 / 5 / 6P tulaj a Oneplus 3/3T felé fordult, éppen emiatt.

    Gondolom kényelmi szempont a hosszabb üzemidő, de ha a kényelem a fontos, akkor nem kényelmesebb rögtön a célnak megfelelő készüléket venni, mint egy másikkal kísérletezgetni?

    Lásd fent a harmadik tényező. Vannak, akik szeretnek a telefonjuk mélyebb lelkivilágába is belenyúlkálni.
    Én imádtam anno a főzött romokkal való szórakoztást a Motorola Defy-jeimnél. A Zopo ZP998-asnál imádtam, hogy egy app elég volt, hogy az MTK SoC mélyebb dolgait piszkáljam (frekiket is). A Nexus 4 pedig végképpen csak custom ROM-okat és kerneleket látott.

    Most a Oneplus 3T esetében nem éreztem késztetést eddig rá. Hozzá kell tennem, megnyugtat, hogy ha már majd a 3T-re sem fog frissítéseket kiadni a Oneplus, akkor elég komoly community van az XDA-n, tehát a telefon sokáig lesz támogatva a felhasználói bázisa által... Számomra például ez a fontos, mert én nem fél-egy évre veszek telefont (pláne ilyen áron...), hanem 2-3-4 évre... (a Zopo ZP998 kísérletezős kedvemből fakadt, de utólag megbántam...)

    Ohm bácsi forog a sírjában. (Szerintem a villamos teljesítményre gondoltál inkább...)

    Valóban póriasan fogalmaztam, ott a pont.

    A freki csökkentést sem nagyon értem, mert ugyanazokat a számításokat végzi el a proci, ugyanannyi órajel-periódus alatt

    Ott van a belinkelt O+3 guide, olvasd át. Magasabb freki -> magasabb fesz.

    Így a végeredmény ugyanaz, csak lassabban. Ennek köszönhetően pedig kevesebb ideig van üresjárásban. Egy egyébként is energia-hatékony mobil processzor esetén nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne)

    Ha így lenne, akkor a visszavett SoC-al a telefon nem tudna több SOT-ot. Leírtam, hogy az O+3 esetében is 6-7-8 órás SOT-ot értek el normális használat mellett, korlátozott tényezők (alacsony fényerő, csak wifi, stb.) meg akár 14+ órás SOT-ot is.

    Szóval rosszul hiszed, alacsonyabb freki -> hosszabb aksiidő.

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák