Új hozzászólás Aktív témák

  • Arcanus

    aktív tag

    Nos, kijelző kicserélve.

    Lássuk hogyan is ment ez az egész művelet. Először is, én ezt a kijelzőt rendeltem meg (~5k volt, főleg, hogy mobile deal-t is adtak hozzá). A rendelés július 9. történt, és ma reggel (július 21.) hozta meg a postás. Kicsomagolva a következő képen nézett ki: kép.

    Neki is álltam 9 óra körül, délelőtt a munkának, csere alapjául ez a videó szolgált:Youtube link. Nos azt kell mondanom, hogy életemben nem cseréltem kijelzőt, és ez azért nem kis falat volt!

    A hátlap levétele után a csavarokkal egyből meggyűlt a bajom, ugyanis 1 sehogyan nem akart kijönni. A fejét gyönyörűen tönkre vágtam, így muszáj volt kifúrni. Itt rögtön hozzá tenném, hogy a fejét "fúrtam" ki, és a csap benne maradt, így a műanyagot nem károsítottam, és nem is lett egy nagy 'luk' a telefonon.

    Ezután jöttek a belsőségek. Hát mit ne mondjak, remegett a kezem a gomboknál és az antennánál, de a legnagyobb megpróbáltatás az akku kiszedése volt. Kérlek szépen az ott egy halál. Olyan gyönyörűen oda van ragasztva, hogy attól féltem, hogy meghajlik az akku annyira feszítem. De sikerült kiszedni, folytassuk a munkát... vagy várjunk csak! A srác a videóban túlkapta, ugyanis ennyi bőven elég volt, hogy leszedjük a kijelzőt. Ha későbbiekben bárki ezt eljátszatná üzenem: NE VEDD KI A MICRO USB-T ÉS AZ ALSÓ RÉSZEIT A TELEFONNAK! - ugyanis ezek kivétele nem szükséges és még véletlenül elrontasz valamit.

    Nos elérkeztünk a kijelző levételéhez. Szokásos szituáció: hajszárító néhány percig, majd szedd le. Sima ügy ment. Csere, de álljunk csak meg egy pillanatra! A felső hangszóró védőjét, és a front kamera kis "gumiját" át kell tenni az újra, ugyanis azon nincs ilyen.. (jó, ne várj ennyi pénzért mindent). Ragasztás (technokollal, mert nem volt más), vissza szerelés, indítás. Minden müxik hurrá!

    Két hiba van:
    1) Bal felső sarokban hibás pixel, pirosan világít (nem feltűnő, maradhat)
    2) A navigációs gombok nem világítanak.. vagy mégis? (igen, világítanak, de mintha nem lennének ott a kis ikonok (menü, home, vissza gomb), vagy nem vettem le a védő fóliát, ugyanis látni halvány fényt (inkább csíkot). Mindegy, szét nem szedem még egyszer ugyanis 6 órámba telt mire készen lettem.

    Összefoglalva:
    5k-ért az ember ne várjon jobbat. Szerintem az ára tökéletes, ugyanis a kijelző színei sokkal szebbek, és nincs sárgásodás az alján (az első szériások tudják miről beszélek). Ezt a két hibát pedig én nem rovom fel, ugyanis engem egyáltalán nem zavar.

    ui.: aki a videó alapján akarja csinálni, először nézze végig, ugyanis van, hogy később mondja el azt amit előbb kéne mondania...

Új hozzászólás Aktív témák