Új hozzászólás Aktív témák

  • AthlonXP

    őstag

    válasz Nagya21 #2843 üzenetére

    Igen, ez valóban így van..
    De ez már csak a "haladóknak" lényeges.. Amúgy plusz költség is ugye.

    De a többségnek bőven elég a kefe cseréje, elmegy az a motor úgy is sokáig még.
    Nálunk is volt anno egy Fagor mosógép, aminél valami oknál fogva elkopott a szénkefe 3-4 éves korában. Elmentem egy mosógép szerelő ismerősömhöz, kértem tőle bele való kefét, amit ő bele is rakott. Elvittem hozzá a motort, mert kérte, hogy megnézhesse, konkrétan melyik kefe is kell bele, mert abba a típusba több féle volt gyárilag és csak szemrevéttel lehetett megállapítani, ebbe épp melyiket tették. Szóval emiatt elvittem neki a motort, ő pedig kicserélte a kefét benne. Említette ő is a beszabályzást, stb, de saját felelősségre én ezt kihagyattam vele akkor. :)
    Az egész művelet alig volt 5 perc és asszem kb 2000-ből megúsztam az egészet. Lényegében csak a keféket kellett fizetnem neki.
    Utána még vagy jó 2-3 évet ment a gép, de cseréltük a mostanira, mert az alja annyira szét rohadt, hogy működés közben már féltünk, hogy összecsuklik az egész. Csináltunk neki fém keretet körbe az aljára, meg pótoltuk a lemezt is az elején, de a végére már annyira rongálódott a gépház, hogy muszáj volt cserélni.
    Amúgy a mai napig megvan az a gép, működik is elvileg, bár pár éve már nem volt bekapcsolva.
    Ami viszont nagyon jó benne, hogy sose kellett benne csapágyat cserélni, pedig jó 7-8 évet üzemelt a gép, ez azért ritka ma már sajnos.

    A mi Whirlpool-unk most adta meg magát ( 5 éves ), csapágyilag és bárkit is kérdeztem, mindenki azt mondja ( szerelő is ), hogy nem cserélhető benne külön, ahogy a mai típusok egyikében se nagyon már. Az utóbbi években már ez a divat, mert olcsóbban gyártható így a gép, hogy az üstház nem szétvehető. Cserébe ilyen esetben dobható az egész.

    Bár láttam egy videót "tecsőn", ahol egy hasonló Whrilpool-ban cserélt csapágyat valaki. Az sem volt cserélhető, de az ember szétfűrészelte az üstházat a hegesztés mentén körbe, aztán utána már kiügyeskedte a csapágyat a gépből.

    Valami hasonló módszerrel megpróbáljuk mi is majd a cserét, lesz ami lesz, sok veszteni való nincs, mert ha nem nyúlunk hozzá, hamarosan mindenképp meg fog állni a rossz alkatrész miatt a gép. :(

    Ez a legidegesítőbb az egészben, hogy lényegében szinte mindegy milyen mosógépet vesz az ember és mennyiért, ha megadja magát a csapágy benne, akkor jó eséllyel dobhatja el az egészet!
    Szerencsétől függően 1-5 éven belül ez megtörténik ( olvastam olyat, ahol pár hónapos gépen már előjött a probléma ), nem biztos, hogy van pénz a pótlásra. :((

Új hozzászólás Aktív témák