Új hozzászólás Aktív témák

  • vince

    őstag

    A korábbi években tőzegkorongba ültettem a magokat, rendben volt velük minden. Tavaly elfogytak a korongok (néhány darab maradt csak, azok, amikből nem kelt ki a mag, ezeket idén újra beáztattam és felhasználtam), az idei évben földbe ültettem. Sima obis virágföld, többféle paprika, csilipaprika és paradicsom került bele. A csírázás, kelés rendben volt (paprikákat kellett pótolni, de az lehetett a magok hibája is), azóta viszont a földbe ültetett növényeim nem nőnek :((( Azonos mennyiségű vizet kapnak a korongban és a földben lévők, a föld nem tocsog, nem száraz, inkább nyirkosnak mondanám.
    Apukámtól olyan tippet kaptam, hogy a virágföldet ültetés előtt fertőtleníteni kellett volna, ez elmaradt. Most megpróbálom azt, hogy átültetem őket palántaföldbe, hátha rendbe jönnek.
    Azt hiszem, magáért beszél a különbség a kétféle talajban fejlődő növények között (egyszerre ültettem őket). Csak paradicsomról van ilyen fotóm, minden más földbe került.

    [ Szerkesztve ]

    "Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

Új hozzászólás Aktív témák