Új hozzászólás Aktív témák

  • freddirty

    senior tag

    válasz MaCS_70 #22106 üzenetére

    Az akkucsere igazából a legfájóbb pont szerintem ma egy mobilban. Már nem ugyanazok az elvárások egy mobillal szemben mint mondjuk 3-4 éve. Értem ez alatt hogy a mobil előlépett egy autentikációs faktorrá, boldog-boldogtalan ezzel erősítetti meg a szolgáltatásához az autentikációját. Ezzel ugye az is jár, hogy teljesen elválaszthatatlan az eszközöd tőled, hisz adott esetben a munkádhoz/vásárlásaidhoz/stb. elengedhetetlen a mobil 2FA. Tehát az, hogy leadd mondjuk 1-2 hétre és megvárd az akkucserét már nem játszik.
    Marad az hogy saját magad cserélsz, ami járható út, ami gáz viszont a ténylegesen 4000mah-t tudó akksi beszerzése. A nagy része a kapható akkuknak hamis. Tudom megjártam ezt az utat, elvittem kis független mobilszervízhez, kicserélték az akkut, semmivel nem lett jobb mint a 4 éves lelakott 60-70%-nyi időt tudó gyári akku. /Le is mértem műszerrel/
    Vettem saját magam is akkut, hajszárítóval körbemelegítettem a hátlapot, tapadókoronggal felhúztam, majd körbenyitottam egy műanyaggal. Kivettem a mobilszervizes akksit, beraktam az újat, de alig valamivel tudott többet. Ha felmész aliexpressre rogyásig vannak akármilyen felirattal, akármilyen mah-val az akksik. Nyilván egytől egyig kiváló ugye... Semennyire sem lehet megbízni már max a gyári szervízben, de azért nekik sem annyira érdekük pöpec 100%-os gyári akksikat gyártani. Érdekes módon az új S23U-t lemérve ott megvolt a gyári kapacitás :) (bemenő ágon, persze szétszedni nem szedtem hogy a leadottat mérjem le)
    Szóval nagyon kellene már az az EU rendelkezés a szerelhetőség jogáról. Legyen kötelező akkut biztosítani a gyáraknak, és korrekt szerelhetőségű mobilokat gyártani. Ez sokkal fontosabb mint az a hülyeség hogy legyen vízálló... (mondom ezt úgy hogy számtalanszor használtam a note9-et is medencében vagy a balatonban , de bármikor ezt hajlandó vagyok feladni a szerelhetőség miatt)

    [ Szerkesztve ]

    fred

Új hozzászólás Aktív témák