Új hozzászólás Aktív témák

  • Ewyn

    csendes tag

    Tegnap dél óta jómagam is Note 4 tulajdonos vagyok, eddig bejön a "kicsike". :)

    Megosztom eddigi élményeim, bár nem annyira releváns egy Note 3 vs. Note 4 vitában, a korábbi telefonom egy Galaxy S Advance volt (közel sem egy kategória).

    Néztem, mennyire melegszik, mit bír, akad-e vagy sem, eddig pozitívak az élmények. Nekem úgy tűnik, csak akkor akad meg egy-egy tized másodpercre, amikor app frissítés közben buzerálom, vagy amikor egy izmosabb programot elsőre futtatok. Az akadás nem folyamatos, csak egyszeri pillanatokról van szó.

    Kipróbáltam, hogy kihangosítón telefonálok miközben osztott képernyőn S-pennel firkálgattam és neteztem szimultán. Ekkor volt egy pont, amikor érezhetően belassult a készülék nagyjából 5-8 másodpercre, de nem egészen tudom az okát mivel utána elmúlt és nem is került elő többé a probléma a 30 perces beszélgetés alatt.

    Melegedés tekintetében nem tudom mit gondoljak, első bekapcsolás után megijedtem, frissítés közben illetve utána használva (videózás, netezés,állítgatás) elég gyakran komoly szinteket ért el, kézbe véve rendesen radiátornak éreztem. Mikor az aksi 8%-on volt, feltoltam töltőre, 100%-on levettem, azóta alig melegszik, nem tudom a kettőnek van-e köze egymáshoz, de ma már egyáltalán nem melegedett vagy csak minimálisan.

    Egyéb élmények:
    Ujjlenyomat leolvasó nálam hibátlanul működik, bár macerás. Ha odafigyelek és pontosan ráhelyezem az ujjam, akkor gyakorlatilag 10/10, de amint kicsit is rosszul áll kézre (ujjra) máris nem jó. Érhető, csak nekem zavaró a mindennapi használat során.

    A GPS remekel, lakótelepi épületen belül is szinte méterre pontosan belőtt, pontosan navigál, eddig ez a legjobb GPS-es telóm.

    Wifi stabil és erős, a jelerősség mindenhol pár jelzéssel jobb értéket mutat a korábbi mobilomhoz képest.

    Aki fél a nagy képernyőtől, annak üzenem, hogy teljesen szerethető. Telefonálás közben egyértelműen nem olyan kényelmes, mint egy 3,5-4" kijelzős készülék, de aki csak telefonálni akar, annak nem ez a modell fog kelleni. A képe gyönyörű, élmény vele netezni, jegyzetelni, egy-egy 3D játékot próbálgattam rajta, valamint 1080p filmeket, végig szép, akadásmentes, eddig nem bánom, hogy bevállaltam ezt a tepsi méretet :)

    Az S-Penről még nem alkotok véleményt, mert ehhez több idő kell, de látok benne fantáziát. Amikor kihúzom, hogy írjak egy jegyzetet, azon kapom magam, hogy a böngészőt is azzal kezelem, nekem eddig bejött, de nem mondanám, hogy nélkülözhetetlen.

    Az eddigi egyetlen negatívum viszont pont a tollhoz kapcsolódik: időnként nem veszi észre, hogy odaböktem egy ikonra a tollal. Nem túlzottan gyakori, csak pont annyira, hogy hosszabb használat alatt már kicsit zavarjon.

    Lenne két kérdésem az itteni szakértőkhöz:
    1) A póthegyek a tollhoz igazából miért kellenek? Idővel elkopnak? Mikor kéne cserélni?
    2) Factory reset ugye nem érinti a garanciát? Csak kíváncsiságból kérdem, ha egyszer szükségesnek ítélném.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák