Új hozzászólás Aktív témák

  • malor

    aktív tag

    válasz mjani1172 #5038 üzenetére

    Ez most egy érdekes kérdés. Pár napja használom csak. Ami feltűnt és nem túl szimpatikus, hogy a Note 8 automata módban akkor készít jobb képet, ha az ember türelmesen vár a "téma felett/előtt". Úgy értem, hogy látványosan jobb lesz a kép, ha tartom és várok x másodpercet. Prof módban nincs ilyen, ott meg látványosan gyorsan dolgozik a rendszer.

    Ez a mindennapi életben tud kellemetlenségeket okozni, mert ha sietve fotózunk például bevásárlás alatt egy boltban, hogy küldjük "haza az infót", hogy ez ennyi az annyi, akkor ott nem minden fotó lesz vállalható. Ez nem tudom miért van és nem jártam utána.

    A héten fotóztam vele az előző telefonom. S6 Edge+. Akkor vettem észre, mert megszokásból próbáltam fókuszálni automata módban és fotózni, de nem tetszettek a képek. Aztán ahogy tartottam és vártam, egyszer csak láttam, hogy javul a kép, értsd már a fényképezés előtt látszódott, hogy jobb lett a kép a telefon képernyőjén.

    Ha az ember kivárja azt a pár másodpercet, amíg a telefon "feldolgozza a látványt", utána már automata módban is igen komoly minőségű fotók lőhetők egy kis odafigyeléssel/érzékkel/ízléssel. Csak szerintem az automata mód lényege az lenne, hogy a "pillanatot" elkapja az ember. Ezt eddig sehol sem olvastam tesztben. De szerintem még egy olyan telefonom nem volt, ami úgy működött volna, ahogy a tesztekben írták :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák