Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Nagyon hosszú mérlegelés után eldöntöttem hogy lecserélem az s10e-t egy "rendes" méretű telefonra, és mivel samsungnál akartam maradni, ez csak az s22+ lehetett. Mivel nem bíztam a döntésem helyességében, nem is vártam meg az új modeltt ami állítólag kva drága lesz, de még ezt sem újonnan vettem hogy ne bukjak rajta nagyon ha nem tetszik.

    Lassan 3 hete használom, és azt kell hogy mondjam, minden félelmem beigazolódott, ez nem egy telefon hanem egy undorítóan buta nagy péklapát, mivel a mérete számomra csak hátrány és kényelmetlenség. Zsebre téve kényelmetlen vele vezetni, biciklizni, kényelmetlen tartani, tok nélkül nevetséges mennyire csúszik, még az s10e nél is vagy 3x csúszósabb.
    Azt hittem meg tudom szokni, de nagyon nem sikerül, most elővettem a kis 10-et, mert kellett róla valami infó, és annyira természetes volt mikor kézbe vettem.

    Na de ennyit a méretről, a második legnagyobb félelmem a kijelző alatti tapiszenzor, ami pont ahogy gondoltam, primitív szerkezet. Először is nem lehet rá üvegfóliát tenni, mert szinte biztos hogy vége van, állítólag szilikon fóliával ok, én eddig csak egy sima fóliát raktam rá, amivel kb olyan mint csupaszon, és ebben a formában nem annyira szar mint gondoltam, de napi szinten téveszt, kb annyiszor amennyit az s10 egy hét alatt hibázott. Nagyon ritka az amikor kényelmesebben középen nyomni mint oldalt.

    Bixby gomb hiányzik, de itt is megoldható a power gombra a lámpa, viszont a bixby remap app már nem működik, tehát nem lehet olyan szinten testre szabni mint a 10-en.
    A cube acr hívásrögzítő megy akit ez érdekel, a glimpse lassan elkezdett működni, de nagyon nehezen sikerült beállítani.

    Hiába másoltam mindent azzal a smartswitch appal, a rutinok nem jöttek át, a téma nem elérhető erre a modellre, pedig valami közel stock samsung ikonszett volt, tehát semmilyen szinten nem éreztem hogy seamless volt az átállás a régi samuról az újra. A vaku lámpaként sokkal erősebb, ez számomra pls fontos.

    Na de jöjjön némi pozitívum is ... :B :U :O ja hát az kurvára nincs, legalább is engem nem tud meghatni a 120hz display, persze aranyos, de inkább csak azért használom hogy érezzek valami különbséget.
    Mondjuk gyorsabb az tény, de pl a kamera app továbbra sem olyan gyors mint egy szifon, a night shot is hamarabb kész van, de az sem OMG.

    Az akku időtől sem dobom ez az agyam, igaz ez nem új modell 8 hónaposan vettem, nálam lazán 1.5 2 napot bír most, viszont én nem nyomkodom ilyenkor, majd nyáron kell bírja.
    Az én modellem szerencsére nem melegszik, nem fagyott nincsenek bugok. Arcfelismerő szerintem roszabb mint az s10ben volt, mind1 hogy regisztrálom magam.
    Komolyabb védő fóliát nehéz találni rá, habár az attól függ ki merre lakik, én tokból is szart vettem, pedig elsőre egy SPIGEN Core Armort próbáltam, minőségi volt, de kifelejtették a szilikont v gumit, és nekem nagyon csúszósnak tűnt ezért egyből visszaküldtem.
    -
    Összegzés: nem azt akartam kihozni hogy az s22+ egy szar telefon, csupán számomra aki megjelenése óta s10e-t használ és sosem volt nagyobb telefonja, nem passzol. Még nem döntöttem el mit csináljak, ott van ugye az ASUS Zenfone 9 ami kb tökéletesen ugyan az mint az s10e volt, de nevetséges az ára, nincs tele kamerája, 2 év frissítést ígér, és sajnos egy nevenincs gyártó (ok számomra csak az apple és samsung említésre méltó gyártó saját ecosystemmel).
    Gondoltam megosztom hogy jártam, hogy aki hasonló kikacsintásban gondolkodik, ne fusson bele ugyan ebben a hibába.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák