Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz Tin #5998 üzenetére

    "az is elég konkrétan mindenre"

    Én HWban még a GN2t se tartom elégnek mindenre pedig az messze jobb.

    "és ha nem az a cél, hogy a legtöbbet hozzák ki a kamerából, akkor mi?"

    A minnél jobb képminőség?
    pl kedvéért: Hiába hozzák ki a kamerából a maxot ha a kamera érzékelője egy 1/6"os körömpiszok, az optika meg még így is sötét F2.6... és nincs OIS. Google évekig próbálkozott avval, hogy nem rakott csúcs HWt a pixelbe és az SW miatt mégis nagyon jók voltak. Idén viszont berakta a GN1et ami top szenzorok közt van + telének 1/2est és erre ment rá a legendás sw. És baromi jó lett.

    "Mi értelme egy új szenzornak, ha utána megint fél-1 évig reszelgetik, mire jó lesz?"

    Az említett GN2 10hónapos... A max kihozásánál meg baromi nagy probléma, hogy swben nagyon le vannak maradva google/apple mögött. pixel 6 érzékelője pl tök új, első sw van rajta de így is nem is érti az ember, hogy pottyannak ki belölle ennyire eltalált/zajmentes képek.

    "Nem a hardver a lényeg, hanem a "csomag"."

    A HW = érzékelő+optika. Nem mindegy mekkora/milyen az érzékelő. Nem mindegy, hogy az optika mennyire fényerős, van e OIS.
    A csomag másik része az SW. Google, apple itt csinálja a csodát. És amennyire én látom mindenki más masszívan le van maradva ezen a vonalon.

    Ha S22be nem kerül bele HW szinten a maxot hanem jó a tavalyi is sztem Samsungnak esélye sincs SWben behozni google/applet. És itt fotós vonalon elvérzett. Márpedig amióta feleségemnek megvan a pixel 6 fixen tudom, hogy pár hónapon belűl cserélni fogok emiiatt. És ha S22 nem üti meg a mércét sebaj lesz pixel 6 vagy 13 pro. Vagy ha xioami nem sporol ezen lehet ők. De nem fogok rosszabbat venni félmillióért akkor se ha rá van írva hogy samsung.

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák