Új hozzászólás Aktív témák

  • bmt50

    senior tag

    válasz biega #43391 üzenetére

    A "főzött" romokról nagyon sok régi infókból táplálkozó tévképzet él, de ma már a helyzet nem ilyen fehér vagy fekete.
    1. AlexysXDA fejleszti a Noble romot, melyből van stabil android 11 alapú Noble 2.A-B-C verzió, ami szinte teljesen korlát mentes. Illetvevan az android 13 OneUI 5.1 alapú is. Az írisz szkennert és az DEX mód alatt külső hang hibát leszámítva teljesen stabil. Van egy AROMA installer a rom felrakása elején, ahol többek között beállíthatod, hogy kérsz-e root-ot, vagy sem. Az S9+ 6GB ramja elég lesz az animációk fluid használatához, míg az S9 esetén sajnos butítani érdemes a grafikai beállításokat a 4GB miatt.
    2. Lineage OS 20 (android 13 alapokon) szintén nagyon stabil, és havi rendszerességgel kap biztonsági frissítéseket. A sok OneUI-os bloatware-től mentesen az akku idő hosszabb, a rendszer villámgyors, laggmentes. Ezt is lehet root nélkül telepíteni, banki appok szépen mennek. Ami szopóágra kerül, az itt is az írisz szkenner, és a vaku alatti pulzoximéter, nincs Samsung ökoszisztéma, idegesítő Samsung promó értesítésekkel. De sajnos VoLTE nincsen. Mondjuk nemtom ki akar telefonálás közben netezni, de engem pl. ez sosem vonzott.
    3. Project Elixir - ezért fizetni kell valamennyit, de havonta kapsz frissítéseket, és teljesen Google Pixel közeli élményt ad, Pixel felülettel, korlátlan Gdrive tárhellyel (nemtom hogy oldották meg, de működik), és a kamera app is elég jó. Az üzemidő a tesztek szerint az egyik legjobb, ahogy a romhoz telepített kamera alkalmazás is elég ügyes. Kérhető root nélkül is a telepítés, rendszer alapja jelenleg android 13. Szopóágra a VoLTE-pulzoximéter-írisz szkenner trió kerül itt is.
    Nem állítható, hogy minden esetben bugmentesek ezek a romok, de android 10 OneUI 2.5-ön se mondanám hogy minden fasza: Youtube videó teljes képernyője nem állítható vissza, ha közben bejövő hívásod volt. Igaz, ez a Google hibája, de akkor is.
    Nem célom belevinni senkit se a romolásba, de az elmúlt 3 évben annyira fingreszelős ápdétekkel jöttek ki a OneUI/android verziók, hogy az S9-et lazán lehet használni 13-on is. Piaci döntés született(vegyé másik telefont b@szdmeg), nem hardware-es korlátok.

    Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!

Új hozzászólás Aktív témák