Új hozzászólás Aktív témák

  • MolGabi

    aktív tag

    válasz MolGabi #1022 üzenetére

    Hello mindenkinek! Az előző hozzászólásban szereplő Technika 40'-os TV-t megcsináltattam, led csere történt.

    Viszont minél többet próbálom állítgatni, annál inkább feltűnik, hogy valami nem oké vele. A fényereje visszatért, sőt, talán világosabb mint gyárilag, viszont hidegfehér/kékes a kép és rettenetesen fárasztó a szemnek valamiért. 2014 gyártmányú, a topikban korábban beszéltünk erről a készülékről, akkoriban volt nagy sláger olcsón.

    Érdekes, hogy a 2015-ben vásárolt, szintén Technika TV-nél, igaz még gyári mindene, de nem volt ez a jelenség, csak ott maga a panel lehet másabb, kicsit fakóbb, ennek szebbek voltak eredeti állapotában a színei és összességében a képe. Viszont jelen állapotában a 2015-ben vásárolt TV-nek nem ilyen szemmel láthatóan bántó a képernyője. Ugyanolyan beállítás mellett is szemmel látható, hogy a feljavított háttérvilágítás óta kékesebb színárnyalata lett a 40-es Technikának.

    Szóval a probléma: kékes hatású alapból a képernyő, amit ha állítok, finomítható, de érdekes módon, ha kikapcsolom, vagy PC-re kötve a videókártya driverében állítom a PC Standard RGB beállításra, visszaugrik az említett színre. Ugyanez, ha TV adásról HDMI-re, vagy fordítva kapcsolom.

    A TV menüjében állítottam már mindent, de valamiért olyan, mintha lenullázná a beállításokat - kivétel a kontraszt/fényerő/élesség/szín alapmenüben található opciók.

    Kérdeztem a szerelőt is ezzel kapcsolatban, de nem tudta ő sem megválaszolni.

    Tippem, hogy míg a gyári LED háttérvilágítás gyengébb fényerővel és természetesebb fehérfénnyel üzemelhetett, addig ez az alkatrész így 10 évvel később esetleg valamilyen oknál fogva, attól függetlenül, hogy a TV-hez való, másabb színárnyalatú és erősségű lenne?

    Valakinek van valami jó tippje, hogy mi lehet ez és miért áll állandóan vissza a színhőmérséklete alaphelyzetbe?

    Köszönöm a tippeket!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák