Új hozzászólás Aktív témák

  • Bobó_20

    aktív tag

    válasz Gattsu #6064 üzenetére

    Először is: lehet van egyszerűbb módszer, lehet hogy ki lehet hagyni lépéseket (nem hiszem), de nekem így sikerült, így tuti az egész folyamat.
    Másodszor: a leírások többsége ugye fórumhoz kötött, általában látható a szerzőjük és véleményem szerint annyit megérdemel minden leírás szerzője, hogy regisztrálunk az adott fórumra, ha másért nem egy köszönömért.

    Felhívnám az érdeklődők figyelmét, hogy semmilyen felelősséget nem vállalok a sorrendet illetően! Nekem bevált, többször is megcsináltam, ha elrontod ne nekem panaszkodj.
    Szóval az általam követett sorrend:
    -Rootolt GB telepítése
    -ICS root előkészítése MÉG(!) Gingerbread-en
    -ICS telepítése
    -ICS rootolása és CWM telepítése

    Opcionálisan innen szabad a gazda, ki mit szeretne a telóval berhelni.

    -Backup készítése, MIUI telepítése zárt bootloaderes telefonra

    HA ROOTOLT GB fut a telódon kezd az 1/c ponttal!

    1. Rootolt GB telepítése
    -Először is kell egy teljes GB-s rom: [link]

    -Másodszor a roothoz szükséges fájlok: [link]

    -És flashelni se ártana valamivel: [link]
    Reg kell hozzá, két másodperc alatt lehet regelni ennyit megér.

    -Valamint elengedhetetlen a driverek miatt a hivatalos Sony Update Service (SUS). Gondolom a weboldalukon letölthető.

    -Nos ha ezekkel meg vagy akkor csinálj a számodra fontos cuccokról backupot a megfelelő célprogramokkal (ebben ne menjünk bele, mert ezerféleképpen lehet appot menteni, adatokat szintén). Flashtool indítása előtt a könyvtárában lévő firmwares mappába kicsomagolod a flashelni kívánt romot: C:\Flashtool 0.7.1.0\firmwares\ST18i_4.0.2.A.0.42_(Central-Europe).ftf.

    -Telefon kikapcsol, flashtool elindít (értelemszerűen 64 bites rendszeren a 64 bites exét futtatod, az általam linkelt variáns magyarul is tud. Továbbá megjegyzem, hogy megkönnyítendő a dolgot, mindezek előtt egy SUS-t azért telepíts, így egyből felismeri a telót. (ADB driver is felmegy vele együtt ugye))

    -Flash gombra kattintasz, majd flashmode-t kiválasztod, megkeresed a romot, OK gomb.

    -Végül hangerő le gomb nyomvatartása mellett rádugod a telót a gépre. Kb. 5 perc alatt végez is (flashing finished, majd még utána pár sor, de ha már nem ír ki semmit akkor lehúzod bekapcsolod, fontos hogy az első indulás elég lassú!)

    -Eredeti flashtool leírás by rstwingo: [link]

    A leírásban ICS-t telepít és rootol, ha valaki megkívánja azt a módszert csinálja nyugodtan, bár azt nem próbáltam. Valójában downgrade-t akartam először, így aki azt akar ezt a sorrendet követve az is megy majd neki.

    1/b GB rootolása

    -Ha downgrade-re vágysz, akkor itt abba is hagyhatod értelemszerűen, bár rootolni érdemes, mivel visszaállítható és kis szürkeállománnyal kárt nem lehet okozni rootolt telón sem.

    -Ha a flash kész és kicsomagoltad a roothoz szükséges fájlokat, akkor elindítod a csomagban szereplő start.bat fájlt.

    -Követed az utasításokat: USB hibakeresés bekapcsolva, Ismeretlen források bekapcsolva, kijelző ébrenlét minimum 10 percre állítva.

    -Kiválasztod a root menüpontot (1) majd ha a program kéri, bekapcsolva, lehetőleg kioldott képernyőzár mellett rádugod a telót a gépre.

    -Miután kiírja, hogy a telód rootolva van lehúzod. Lehet tesztelni: a menüben megtalálható-e a SuperUser app, ha igen frissíted és máris látod, hogy működik. (Engedélyt kér a superuser jogokra. Megadod. Ennyi.)

    -Eredeti leírás by rstwingo: [link]

    1/c ICS root előkészítése

    -Letöltöd az ICS roothoz szükséges pakkot.

    -FONTOS! Mindezt Gingerbreaden hajtsd végre!

    -Futtatod a 01-local-prop.cmd-t és követed az utasításokat: az előzőhöz képest a változás annyi, hogy az álhelyeket is engedélyezni kell. Esetleg superuser jogokat adni, nálam nem kellett.

    2. ICS telepítése

    -Ha a program végzett, kikapcsolod a telót, majd hivatalos úton (SUS) ICS-re frissíted! Nekem csak így működött flashtool-lal NEM! Ami nagyon fontos, hogy a frissités gyári beállítások visszaállítása nélkül történjen!!! Enélkül az előző lépés módosításai ugranak!

    3. ICS rootolása és CWM telepítése

    -Most már ICS-ed van, bekapcsolod, megvárod míg talpraáll.

    -Elindítod a 02-push-root-files.cmd-t és követed az utasításokat. FONTOS, hogy az USB hibakeresés, álhelyek ismét ki legyen pipálva! Kijelző ébrenlét 10 perc felett.

    -Bekapcsolva, nyitott képernyőzárral csatlakoztatod, ha végzett lehúzod. ICS root kész, valamint ajándékba megkaptad a CWM-et is!

    -Eredeti leírás by Lasy: [link]

    Egy kis kitérő a CWM-mel kapcsolatban: konyhanyelven egyfajta bootmenü, amit bootolás közben (Sony felirat) a hangerő fel gomb nyomkodásával hozhatunk be. Segítségével modokat telepíthetünk (.zip formátumban), teljes rendszermentést csinálhatunk, amit CSAK(!) CWM-ből állíthatunk vissza, azt viszont ugye bootloop esetén is! Összes funkcióját nem írnám le, ha valakit érdekel kiguglizza.

    4. Backup készítése CWM-mel, MIUI telepítése

    -Ami a legfontosabb és legcélszerűbb: mielőtt bármit is törölnél a gyári appok közül (/sytem/app) okvetlenül csinálj CWM-mel egy backupot! Ide bármikor visszatérhetsz, ha olyasmit törölsz amit nem kellett volna, vagy bugos a telepített mod, esetleg bootloopba kerülsz. Szóval szűz, rootolt ICS-ről csinálsz egy backup-ot. (CWM-ben navigálni a hangerő gombokkal tudsz, kattintani a Home gombbal.)

    -Ha ezzel meg vagy, akkor letöltöd a MIUI romot zárt bootloaderre innen: [link] (Az én telómon csak pénzmagért nyitható a loader, szóval a nyitott loaderes telepítés más!!!)

    -Kicsomagolod az SD kártyára: clockworkmod/backup/

    -Újraindítod a telót, CWM-ben csinálsz egy full wipe-ot:
    Wipe data/factory reset
    Wipe cache
    Wipe dalvik cache
    Wipe battery stats
    Go to mounts and storage
    Format /system
    Format /data
    Format /cache

    MOST HOGY MIUI VAN A TELÓMON NEM TUDOM ELÉRNI a CWM-et, szóval várjatok egyelőre ezzel, míg talál valaki megoldást, hogy miért tűnt el a CWM-em :DDD
    Ez szerintem nem nagy gond amúgy, csak visszaállítani lesz körülményesebb.

    -Restart, majd restore-ral visszaállítod a MIUI-s backupot. Ha végzett MIUI dorombol a telón.

    Természetes a leírások készítőit illeti a dicséret én csak kiválogattam és kiegészítettem szájbarágósra!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák