Új hozzászólás Aktív témák

  • bbendre

    őstag

    válasz stigma #2046 üzenetére

    Jók a OnePlus-ok, nekem érintőleges tapasztalatom van. A legjobbana 7TPro ami egy zseniális telefon lett volna kamerában elvérzett. Nagyon.
    Valamint néha nagyon le tud maradni az SW frissítés terén is. Valamint minden OP vezető egy idő után Iphone-t kezdett használni. (Kicsit lol)

    A Pixel mint életérzés? Valahol igen. Képzeld el, hogy a Pixel 2 idején egy fő widget volt. Ez volt kinn az AOD-n, a Lock screen-en és a launcher fő oldalán. (Azaz mindig látható volt)

    Ez a widget dinamikusan írt ki egy halom dolgot (ez jelent meg az AOD-n, Lock, és a main screenen):
    - kiirta reggel, hogy merre van dugó amerre menni szoktál reggel (dolgozni) és ajánlott új utvonalat ha dugó van, vagy mikor kell indulnod, hogy beérj időben.
    - amikor az autó szervizben volt és 2x mentem BKV-vel 3. nap reggel már ébredéskor az AOD-n irta, hogy melyik járattal és mikor kell indulnom, hogy 9re beérjek.
    - Ha valahova menned kellett (naptárból) írta, hogy mikor kell indulnod és milyen lesz a forgalom
    - kiirta, hogy ha eső vagy extrém meleg lesz
    - Kirándulás alatt írta, hogy ha valami érdekes van a környéken. Görögöknél nagyon jól jött.
    - ha este nem állítottál be ébresztést írta, hogy ne felejtsem el mert ilyenkor szoktam beállítani
    - Elmentünk valahova csináltam egy halom fotót. Akik a kontact listában voltak és manuálisan készítettem nekik albumot amint feltöltötte a telefon a képeket meg is kapták automatikusan. Nem kellett semmit sem csinálnom.
    Amikor a gyerekzsúrban voltuk hazaértem és a feleségem automatikusan megkapta a gyerekről a fotókat 5 perc múlva eredeti minőségben
    - Utazás előtt figyelmeztett, hogy hova fogok menni x nap múlva és ha kell valami kötelező oltás akkor ne felejtsem el
    - egy halom dolgot kiszedett az E-mailokból, pl ideje fizetni a spotify-t.
    - Ideje indulni a fogorvoshoz
    - Ideje új időpontot kérni a fogorvoshoz

    És még egy csomó minden amit elfelejtettem. Lényegében a Google Now csak dinamiusan.
    (A linken látható, hogy mennyi mindent tudott már 2012-ben a Google)

    Nekem ez kiemelkedő volt mint apuka aki reggel vitte a gyereket bölcsibe, orvoshoz, mentem dolgozni, zenét hallgattam. Folyamatosan meetingeltem, stb... stb...

    Aztán jöttek a Google elleni perek ...

    "Egyesek azt kommentálták, hogy a Google Now előrejelző képességei felfedik, hogy „a Google pontosan mennyi információt tárol a felhasználók napi rutinjáról és életviteléről” ([link])

    És egy kicsit szétesett az életérzés amikor a Google sorra elbukta a pereket.

    A Google pedig nagyon sok funkciót kivett és eltüntek a jobbnál jobb funkciók.
    A Google Now helyett pedig cikkeket lehet olvasni ha fő oldalon való balra lapozásnál a sok érdekes és értékes infók helyett.

    A kamera maradt az egyetlen kiemelkedő funkció. Aztán Marc Levoy is elhagyta a Google kamera fejlesztői részlegét (a GCam fő fejlesztője, aki előtte az Iphone-ra csinálta meg a Night Sight funkciót és elég komoly eredményeket ért el a digitális képalkotás területén [link] )
    Több funkciót is kivettek az új GCam-ból mivel nem volt valami szép az elválás a pletykák szerint. (Pl most már nincs "HDR+ enhanced" funkció, megváltozott a HDR+ képalkotása)
    Marc Levoy alatt a kamera az emberi szemhez lett igazitva, azok a színek lettek dominánsabb amire amúgy is érzékenyebb az emberi szem, most sokkal erősebb a HDR, erre panaszkodnak is sokan...

    Jó telefon a Google Pixel? Igen. Határozottan az. De volt egy időszak amikor sokkal jobb volt és igazán már kevesen emlékezhetnek rá. Mostmár csak inkább csak egy telefon a sok közül.
    (Én így látom)

    [ Szerkesztve ]

    Iphone 13 Pro Max & Google Pixel 8 Pro

Új hozzászólás Aktív témák