Új hozzászólás Aktív témák

  • Headless

    őstag

    válasz Shummo #2469 üzenetére

    Szia!

    Lede alatt még nem megy a hardveres nat illetve mostmár a HDD korrupciós hibát javították, pár napja tesztelem is első benyomások alapján rendbe is van, így elérhető lenne a hardveres NAT is, csak sajnos most a wireguardal akad össze, openvpn megy rendesen, de ügye a kettőnek nem teljesen ugyanaz a teljesítmény igénye. Amúgy szoftveresen kb 6-700 mbps-t ki tud natolni. bekapcsolt hw_offloaddal megvan a gigabit, viszont ahogy említettem a wireguard kiesett mint vpn szerver. Persze ez még nincs is elterjedve pár elvetemültön (engem is beleérrtve) kívül nem sokan használják, még mivel nincs még Userspace alkalmazása, vagyis kernel támogatás szükséges hozzá.

    Az, hogy vpn-t használsz, még egyáltalán nem zárja ki az FTP-t csak ez marad meg az egyszerű embereknek, hogy külső elérésre ftp kell... és belső hálón nem is lehet használni....

    Ha szükséged van a hw_offloados buildemre még 1-2 nap és felteszem, akkor lesz 1 hete hogy megy nálam.

    Ennek telepítéséről én csináltam egy txt-t. ami suste oldalán van fent az fw mellett közvetlenül... Majd a hwoffloados build ahogy szokta driveomba rakom fel 12-es számúként, addig is a 11-est használjátok.Ebben az offload még nincs benne.

    Padavan tudtommal van hwnat, vagy legalábbis valami olyasmi, erről bővebben majd mások írnak.

    De amit szeretnél, azért nem olyan egyszerű beállítani. Legbonyolultabb a vpn a többihez általában csak el kell indítani egy szolgáltatást. WOL, stb minden van, ezzel nem lesz gondod szerintem padavan alatt sem..

    Ha kodit használsz, én mindenképp az én buildemet javasolnám, mivel bekerült a 11-esbe egy média rendszerező, ami a kodinak megfelelő könyvtárstruktúrába rendezi a sorozatokat/filmeket, valamint ha a kodi folyamatosan futó rendszeren van, akkor ha beállítód a felhasználó/jelszavat a kodihoz, akkor lefrissíti a médiatárat, amint lejött a tartalom...[link]
    Ezzel biztos nem lesz félre scrapelt tartalom a kodiban...

    [ Szerkesztve ]

    LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

Új hozzászólás Aktív témák