Új hozzászólás Aktív témák

  • thrill

    tag

    Hello! Gondolkodtam, hogy ide, vagy a másik topikba írjak, de végül erre esett a választás, remélem nem rosszul.

    Két napja beszart a vinyóm (3 terrás Seagate Barracuda - ST3000DM001). A HDD Regenerator jelzett be, hogy kezdjek el backupolni, mert növekednek az íráshibák a vinyó és ennyi meg ennyi sector nem elérhető már. HD Sentinel is 9%-ot adott kondícióra, mint itt pár előttem hozzászólónak.

    Mivel a fenti típus legendásan rossz meghibásodási aránnyal rendelkezik (és ez már 2 éves), nem is izmoztam sokat, gyorsan vettem egy másik vinyót, hogy legalább amíg valamennyire működik még, le tudjam menteni az adatokat. Toshibára esett a választás (DT01ACA300), le is formáztam, meglepően jó eredménnyel át is tudtam menteni az adatokat (mindössze 4 file nem volt elérhető már, pedig tele volt a vinyó).

    Aztán a backup végeztével, jó pár órát ment a gép, de nem volt nagyon dolgoztatva a vinyó (file-okat rendezgettem, vagyis move-oltam ide oda, elindítottam egy torrentet, elkezdtem nézni egy filmet) elkezdett megint beszólni a HDD Regenerator, hogy backupoljak. Megnéztem és konkrétan ez a látvány fogadott:

    A Throughput Performance és a Seek Time Performance 0-ról felugrott a képen látható értékekre. Gyorsan kikapcsoltam a gépet, vinyót átdugtam másik tápkábelre, SATA adatkábelt kicseréltem (pont volt kéznél egy vadiúj) és másik slotba is átdugtam. Most várok, gondolom ha kábel para, akkor jelentkeznie kell ismét. Ami viszont fura, hogy ugyanide volt dugva akkor is, amikor formáztam (ment 5 órán keresztül) akkor már ott is kellett volna jelentkeznie a gondnak.

    A hiba vagy jön újra vagy nem, tehát meglátom ez volt-e a gond. Ha jön, akkor gondolom SATA vezérlő (alaplap) gond is lehet, de ezt kizárnám, mert két másik vinyó és egy DVD is van a gépben, azokkal nins gond. Vagy lehet még táp.

    A kérdésem viszont igazából inkább az hogy ezek a megnövekedett értékek, ami a képen van, jelentenek gondot a vinyó megbízhatóságára nézve. Ha pedig igen, lehet-e garanciális csere igénnyel élni ekkora értékekkel, vagy ezzel még elhajtanak? Nem volna jó úgy elkezdeni használni egy új winchestert, hogy egyből hibás lett.

    Végezetül iderakom a HD Sentinel vonatkozó részét is, az nem reklamált semmit, viszont az eltérések ott is láthatóak, és számszerűleg pont annyit is mutatnak.

    Örülnék ha valaki hozzá tudna szólni valamit, mert most itt állok, hogy WTF.... :/

Új hozzászólás Aktív témák