Új hozzászólás Aktív témák

  • winben

    aktív tag

    Kérem, akinek van valami wifis dolga - Androidon kívül például laptop vagy bármilyen másik telefon - csináljon rajta próbaként ad-hoc kapcsolatot és próbálja ki, hogy csatlakozik-e hozzá a tablet! Nem kell hozzá mobilinternet-kapcsolat! Kaptam már annyi tanácsot és lassan kezdem már magam hülyének nézni, hogy nem-mű-kö-dik az ad-hoc kapcsolat! :O

    Elmondom mit csináltam eddig.

    /system/etc/wifi/wpa_suppliciant.conf fájlba beleraktam azt, amit korábban már írtak nekem. Wifi ki-bekapcs és ugyanúgy vissza feláll az itthoni routerre. Az égvilágon semmi más nem történik, minden ugyanaz.

    Korábban találkoztam valahol a /data/system hellyel. Gondoltam kipróbálom, mivan, ha ide másolom be a már sokat emlegetett file-t. Kipróbáltam, nem történt ismét semmi.
    DE! Ha már úgyis ott voltam, akkor mi-van-ha alapon kipróbáltam, átneveztem wpa_suppliciant-ra (lecsíptem a kiterjesztést) és láss csodát kapcsolnám be a wifit - bekapcsol, vár 15 mp-et és vissza kikapcsol. Vissza eltüntettem a file-t, újra csatlakozott a home routerre. Szóval ez most olyan feelin', mintha már talán nyomon lennék. Viszont több ötletem most éppen nincs.

    A teljesség igényével a config file-om tartalma:
    ctrl_interface=eth0
    ctrl_interface_group=system
    update_config=0
    ap_scan=2

    network={
    ssid="hotspot"
    scan_ssid=0
    key_mgmt=NONE
    mode=1
    priority=1
    }

    Ja és nem a Nokia telefonnal van baj, kipróbáltam az ASUS laptopommal a dolgokat. Az Asus csatlakozik simán a telefonhoz, ha a laptopon hozom létre az ad-hoc cuccot, akkor a tablet ugyanúgy nem csatlakozik... :((

Új hozzászólás Aktív témák