Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz niyabinghi #17 üzenetére

    no, hát grillszezon lévén nekifutottam a spicenak. vöröshagyma port nem találtam. itthon kiderült, hogy pontos recept sincs a cikkben, erről is megfeledkeztem.

    most az lett, hogy osztottam-szoroztam és végül pácolás mellett döntöttem. hogy pontos legyek a a reszelt hagymás fűszerkeverékkel jól bedörzsöltem a félbe (laposra) vágott csirkemelleket. ezek most a hűtőben elbeszélgetnek így olaj meg savak nélkül. holnap jófajta keményfából barkácsolt parázs felett fognak örök hűséget esküdni egymásnak. fingom sincs jó lesz-e.

    izgulni nem izgulok, mert (itt aki éhes esetleg hagyja abba az olvasást) nagyobb családi összejövetel lesz, így megfelelő mennyiségű backup grillezős étellel biztosítom a túlélést. már citrom-olaj-fokhagyma-méz-sok chili pácban pihen egy bő kiló vékonyabbféle oldalas, ami sütés közben további méz-chili kombót kap majd. ez kitűnő, csak a méz időbeli adagolására kell figyelni, ne kozmáljon nagyon oda. meg arra, hogy jó sok chilit tegyünk még rá.

    a csirkemell kisebbik részét experimentál jelleggel "chio" jellegű pácba, tejföl-olaj-friss kapor-bors-fokhagyma-citromlé keverékébe pácoltam. ilyen se volt még, kiderül hogy viseli. direkt nagy fokhagymákat vettem, ezeket vízszintesen félbe vágtam a legnagyobb keresztmetszet mentén. a teteje ment a pácokba, az alja szépen egyben marad és sebtiben tákolt zöldfűszeres házivajjal megkenve lesz reáhányva a grillrácsra.

    sajnos elfogyott a napon szárított pari, abból még ment volna a vajba. jó nagy fej gombákat is vettem, azokkal hasonlóképp készülök elbánni, azaz vajazva mennek a rácsra. ugyanez a sors várja a szerencsésen talált vékony, de hosszú sárgarépákat is. igen, elég nagy grillrácsom van itthon.

    az i-re a pontot a két diszkosz edény teszi majd fel, amit jófej módon telitömök apró, mosott héjú krumplival, kisebb hagymákkal és 3-4 centis darabokra vágott kukoricával. az ízt egy bolti cserepes rozmaring adja, ez a diszkoszok aljára kerül házivajjal és fél-egy deci vízzel meg ízlés szerinti durvára őrült borssal és sok fokhagymával. ez a rozmaringos párolt kuki a világ második legfinomabb zöldsége a számomra rejtélyes módon készülő zellerpalacsinta után.

    csak gondoltam hátha van pár használható ötlet. nagyon kíváncsi vagyok mi lesz holnap, ilyenkor mindig van egy (általában egészen jó) képem arról minek milyen íze lesz. lehetséges, hogy most belelovalltam ebbe magam? mostanában annyira rajta vagyok ezen a kajálós témán, már-már azt gyanítom várandós vagyok. azt már el se merem mondani ma mit ettem.

    no majd beszámolok mi történt az ízlelőbambáimmal.

Új hozzászólás Aktív témák